Guke konačno dobijaju urbani izgled

Osim vrtića, počinju i radovi na Ostroškoj ulici u tom naselju, koji se odnose na izgradnju kompletne saobraćajnice u dužini od 500 metara, sa izgradnjom cjelokupne infrastrukture

5256 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Radovi na izgradnji vrtića na Gukama, koji su počeli krajem jula 2020. godine, izvode se prema planu, a očekuje se da će u predviđenom roku godinu dana od početka izgradnje ova predškolska jedinica biti otvorena za oko 70 pljevaljskih mališana.

To je saopšteno nakon što su radove na objektu obišli predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović i Abela Popović, direktorica JPU “Eko bajka“ Pljevlja, u čijem će sastavu raditi vrtić na Gukama.

Golubović je kazao da je zadovoljan što je izvođač radova, pljevaljska firma “Tehnogradnja“ na malom i prilično zapuštenom prostoru uspjela da izgradi savremen objekat čije će puštanje u upotrebu uticati na kvalitet odrastanja najmlađih.

“Mogu da kažem da sam zadovoljan kako se radovi odvijaju i siguran sam da će u propisanom roku isti biti završeni. To zadovoljstvo je tim veće jer naselje Guke iz prilično stihijski organizovane mjesne zajednice počinje da dobija urbani izgled. Raduje me i činjenica što će u objektu novog vtrtića od 500 metara kvadratnih bruto površine biti i centralno mjesto za pripremu hrane za oko 450 naših najmlađih sugrađana, s obzirom na činjenicu da se iz godine u godinu na našu radost povećava broj djece u vrtićima“, istakao je Golubović.

Prvi čovjek grada je kazao da je Opština Pljevlja za nevedeni projekat ustupila tadašnjem Ministarstvu prosvjete građevinsko,o trošku Opštine, komunalno opremljeno zemljište površine 1.700 metara kvadratnih.

On je najavio i radove koji će tokom ove građevinske sezone početi na Ostroškoj ulici u tom naselju, a koji se odnose na izgradnju kompletne saobraćajnice u dužini od 500 metara, sa izgradnjom cjelokupne infrastrukture.

Direktorica JPU “Eko bajka“ Abela Popović izrazila je zadovoljstvo što će matična predškolska ustanova biti bogatija za još jednu vaspitnu jedinicu.

“Lijep povod je što smo se uvjerili da ćemo uz matičnu ustanovu i vaspitno obrazovne jedinice ‘Osmjeh’, ‘Lane’ i jedinicu na Žabljaku biti bogatiji za novu koja je locirana na Gukama. Ovo je savremen objekat, sa savremenom kuhinjom i pratećom opremom. Srećna sam što mogu da kažem da su roditelji prepoznali važnost predškolskog obrazovanja, jer se uprkos činjenici da je u Pljevljima broj novorođene djece u padu, broj upisanih u naš vrtić iz godine u godinu povećava“, istakla je Popović. Ona je kazala da je tokom prošle godine u pljevaljski vrtić upisano 689 mališana, a za novu školsku 2021/2022. godinu očekuje isti broj djece.

“Pozivam roditelje da se prijave i da upišu djecu u vrtić. Svima bih poželjela da nam djeca odrastaju u zdravlju i sreći u našem divnom gradu“, zaključila je Popović.

Izgradnju vrtića na Gukama, vrijednosti radova oko million eura, finansira Vlada Crne Gore kroz projekat sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope.

Bonus video: