Završen kurs za skladištenje i upravljanje municijom

Navedeni kurs predstavljao je nastavak "Osnovnog teorijskog kursa za sigurno skladištenje i upravljanje municijom" i u mnogome je doprinio da predstavnici Ministarstva odbrane i VCG stečeno teorijsko znanje, prvenstveno u domenu sigurnog skladištenja, rukovanja i održavanja ubojnih sredstava, primijene i u praksi

1415 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

U Centru za obuku u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, kao i u vojnim objektima "Brezovik" i "Nova Lokacija", u periodu od 8. aprila do 29. aprila, održan je "Osnovni praktični kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom" od strane ekspertskog tima Federalnog Ministarstva odbrane Republike Austrije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Navedeni kurs, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, predstavljao je nastavak "Osnovnog teorijskog kursa za sigurno skladištenje i upravljanje municijom" i u mnogome je doprinio da predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore stečeno teorijsko znanje, prvenstveno u domenu sigurnog skladištenja, rukovanja i održavanja ubojnih sredstava, primijene i u praksi.

Na završnoj svečanoj ceremoniji koja je organizovana u čast dodjele sertifikata polaznicima kursa, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore su istakli značaj ove obuke, čestitali polaznicima kursa na postignutim dobrim rezultatima i uputili veliku zahvalnost predstavnicima FMO Republike Austrije.

Šef tima instruktora FMO Republike Austrije Verner Kernmajer je istakao da Federalno Ministarstvo odbrane Republike Austrije ima dobru dugogodišnju saradnju sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i da vjeruje da će ona biti dodatno unaprijeđena u budućnosti, kako kroz nastavak obuke sigurnog skladištenja ubojnih sredstava, tako i kroz obuke praćenja hemijske stabilnosti baruta QPAC i QPAC+ metodom.

Bonus video: