Bečić čestitao Vaskrs

“Situacija u kojoj nas Vaskrs zatiče, nažalost, i u ovoj godini, sa još trajućom pandemijom koronavirusa, priziva nikada potrebniju simboliku Vaskrsa koja, prije svega, znači obnavljanje života, ljudskog, dobrote, ljubavi, zdravlja, pokidanih veza među ljudima”

8542 pregleda 14 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupstina.me
Bečić, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupština Aleksa Bečić čestitao je sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs, uz želju da ga proslave u dobrom zdravlju, ispunjeni unutrašnjim mirom i nadom u bolje sjutra.

“Situacija u kojoj nas Vaskrs zatiče, nažalost, i u ovoj godini, sa još trajućom pandemijom koronavirusa, priziva nikada potrebniju simboliku Vaskrsa koja, prije svega, znači obnavljanje života, ljudskog, dobrote, ljubavi, zdravlja, pokidanih veza među ljudima”, navodi se u čestitki Bečića koju je uputio administratoru Mitropolije crnogorsko primorske Joanikiju.

Bečić je rekao da je distanca jedna od riječi koja se najčešće mogla čuti tokom cijele prethodne godine.

On je kazao da vjeruje da je to podsticaj svakome za promišljanje o dubljem smislu onog što predstavlja njena suprotnost, “a to je potreba za uzajamnošću i bliskošću sa ljudima”.

“Poziv na zbližavanje i prevazilaženje podjela ovaj praznik bi nam upućivao i u redovnim okolnostima, ali, u ovakvim, to je poziv na solidarnost, na čuvanje sebe od drugog i drugoga od sebe”, kaže se u čestitki.

Bečić je rekao da vjeruje da će crkva istrajavati u svojoj misiji afirmisanja biblijskih poruka o ljubavi

“Poput onih iz Poslanice Korinćanima o tome kako ljubav sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi i ne prestaje nikada, i sa željom da nam upravo takva ljubav da snage da otrpimo i izazove sadašnjice sa kojima se suočavamo, još jednom Vam želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese!”, navodi se u čestitki.

Bonus video: