Rudnica - primamljivo mjesto za odmor i rekreaciju Pljevljaka i svih posjetilaca ovih praktično neotkrivenih krajeva

Veliki broj građana Pljevalja zbog velikog zagađenja, primorano je da čist vazduh potraži u ovom selu na granic između Crne Gore, Srbije i BiH

13087 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Selo Rudnica, Pljevlja, Foto: Lana Komatina
Selo Rudnica, Pljevlja, Foto: Lana Komatina

Na desetak minuta vožnje od grada, prema granici sa Srbijom, na nadmosrkoj visini od 1200 metara nalazi se selo Rudnica, u posljednje vrijeme omiljeno izletište Pljevaljaka.

Čist vazduh i donekle uređene pješačke staze čine ovo selo izuzetno primamljivim mjestom za rekreaciju i odmor.

Veliki broj građana Pljevalja zbog velikog zagađenja, primorano je da čist vazduh potraži u ovom selu na granic između Crne Gore, Srbije i BiH.

Posebno je ovo mjesto popularno među Pljevljacima zimi, kada najsjeverniji crnogorski grad više dana okovan gustom maglom.

Mnogi od njih u poslednje vrijeme u ovom selu izgradili su vikendice, a ne tako davno nikao je i prvi ugostiteljski objekat, a tu su i sadržaji za mališane željne igre.

Zahvaljujući bogatoj vegetaciji i stalnim vazdušnim strujanjima u Rudnici je vazduh čist, što Pljevljacima posebno pogoduje jer veći dio godine koncentracije zagađujućih materija u gradu prelaze dozvoljene granice.

Ovo mjesto ima turistički potencijal a prelijepa priroda, četinarska šuma i ruže vjetrova daju šansu Pljevljima da upotpune turističku ponudu grada.

I prošle zime Rudnica je bila posjećena, kada su brojni šetači biciklisti uživali u suncu, pogledu na Ljubišnju, Durmitor i Kovač, kao i maglom okovana Pljevlja.

Dodatnu promociju ovog mjesta daje i automobilska trka koja se svake godine organizuje krivinama od Dajevića Hana do Rudnice. Veliki potencijal prestavja i lovni turizam s obzirom da se u blizini nalazi planina Čemerno, obrazla visokom četinarskom šumom.

Bonus video: