Mihailo: Pravda je na našoj strani, crnogorski narod pritisle velike nevolje

“To je praznik pobede Života nad smrću, Čovjeka u Isusu Hristu gospodu našem nad grijehom. Tajna čovjeka kao živoga bića dobija svoj smisao tek u vaskrsenju Hristovom. Jer Hristos vaskrse iz mrtvih”, rekao je Mihailo

7757 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Mihailo, Foto: Boris Pejović
Mihailo, Foto: Boris Pejović

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) i ovogodišnji Vaskrs dočekuju lišeni mogućnosti da služe na oltarima crkava koje su gradili njihovi djedovi i pradjedovi, kazao je mitropolit CPC Mihailo.

On je u Vaskršnjoj poslanici rekao da se Vaskrs ove godine dočekuje i slavi u teškim uslovima.

Crnogorski narod su, kazao je Mihailo, pritisle velike nevolje uzrokovane kovidom, koji je odnio veliki broj života.

“Saučestvujemo u žalosti svima koji su izgubili svoje najdraže i blagodarimo svim medicinskim radnicima na velikoj žrtvi koju podnose radi spasa našega naroda”, naveo je Mihailo.

On je pozvao vjernike da se na današnji praznik raduju i vesele.

“To je praznik pobede Života nad smrću, Čovjeka u Isusu Hristu gospodu našem nad grijehom. Tajna čovjeka kao živoga bića dobija svoj smisao tek u vaskrsenju Hristovom. Jer Hristos vaskrse iz mrtvih”, rekao je Mihailo.

Ona je kazao da i ovaj Vaskrs dočekuju lišeni mogućnosti da služe na oltarima crkava "koje su gradili naši đedovi i prađedovi".

Mihailo je rekao da će Vlada da potpiše i Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i sve crnogorske crkve i manastire upiše na državu Srbiju i stavi u službu protiv Crne Gore, Crnogoraca i CPC.

Kako je naveo, neki Crnogorci su se prodali za srebrnike kao Juda i hule na Boga i CPC kao besmrtnu zajednicu.

“I bog i pravda su na našoj strani i pobijedićemo. Svaka sila za vremena, i doći će joj kraj”, poručio je Mihailo.

On je kazao da u CPC žive po savjesti, svjedoče istinu pravoslavne vjere i brane pravo da je ispovijedaju u crnogorskim crkvama i manastirima.

“Ona koja je u dugoj istoriji dijelila narodnu sudbinu raduje se Vaskrsu i očinskom ljubavlju grli svu svoju đecu, ma đe bili, u zemlji ili rasijanju, poručujući im: ujedinimo se oko svojih svetinja i svete CPC”, naveo je Mihailo.

Kako je ponovio, Bog i pravda su na njihovoj strani i pobijediće.

„Molimo se Gospodu našemu da vam podari sreću i blagostanje i prizivamo na vas blagoslov Božji; čestitamo vam praznik radosnim pozdravom: Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese“, naveo je Mihailo.

Bonus video: