Salh: Uveden red u taksi prevoz u skladu sa zakonom

Licence nijesu dodjeljivane ni prema prijateljskoj, ni prema partijskoj liniji, ni prema porijeklu bilo kojeg inicijatora i podnosioca zahtjeva licence, ističe odbornica DPS u SO Glavnog grada
119 pregleda 0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2017. 13:30h

Tvrdnje odbornice Branke Bošnjak o stanju taksi prevoza u Glavnom gradu su krajnje neodmjerene i tendeciozne i predstavljaju odraz klasičnog politikanstva, kazala je odbornica Demokratske partije socijalista u SO Glavnog grada, Aet Salh.

Glavni grad je, kako navodi, preduzeo sve aktivnosti i mjere iz svoje nadležnosti u cilju sprječavanja neregularnog prevoza u Podgorici.

"Podsjetiću odbornicu Bošnjak da su u proteklom periodu nadležne gradske službe za kratko vrijeme uspjele da, u velikoj mjeri, eliminišu nelegalne prevoznike sa gradskih saobraćajnica, kako bi se uveo red u saobraćajnom prevozu. Nakon toga, ukazala se potreba da se poveća broj legalnih taksi prevoznika kako bi mogla da se obezbijedi funkcija javnog prevoza u gradu. Uzimajući u obzir tu činjenicu uprava Glavnog grada je donijela odluku o povećanju broja taksi prevoznika, kao realne potrebe građana," ističe Salh.

Odbornica DF u SO Glavnog grada Branka Bošnjak kazala je da na prepreke u izdavanju licenci ne nailaze jedino udruženja koja su bliska vladajućoj strukturi.

Tu odluku su, rekla je Salh, podržali i pozdravili svi legalni prevoznici i udruženja, jer su fizička i pravna lica takvu mogućnost iskoristili kao šansu da unaprijede taksi prevoz u glavnom gradu.

Jedina namjera i ambicija gradske uprave, napominje, bila je da se licence daju onim kompanijama koje imaju kapacitete da obezbijede nova vozila, kvalitetniju uslugu po povoljnim uslovima, i sigurno je, smatra Salh, da je Glavni grad u tome i uspio.

Licence, ističe ona, nijesu dodjeljivane ni prema prijateljskoj, ni prema partijskoj liniji, ni prema porijeklu bilo kojeg inicijatora i podnosioca zahtjeva licence, već isključivo na osnovu vrlo rigoroznih zakonskih uslova, koji su definisani u zakonu o drumskom saobraćaju i lokalnoj odluci o taksi prevozu.

"Uprkos ovakvim podmetanjima i neodmjerenim kvalifikacijama odbornice Bošnjak, Glavni grad će nastaviti da stvara uslove za još kvalitetniji taksi prevoz u Podgorici, a naša obaveza je da kroz adekvatne modele i nove linije stvorimo pretpostavke i za uvođenje novog javnog prevoza, kako bi uvođenjem elektronske karte i drugih savremenih sadržaja obezbijedili i što kvalitetniji autobuski prevoz u glavnom gradu. Na kraju, odbornicu Bošnjak najbolje demantuju udruženja taksista koja Glavni grad navode kao primjer koji treba da služi i ostalim lokalnim upravama kako se treba boriti protiv sive zone u taksi prevozu i kako na funkcionalan način treba urediti taksi saobraćaj," zaključila je Salh.

Bonus video: