ZBOG KLIZIŠTA NA BRAJIĆIMA

Put Cetinje – Budva zatvoren za saobraćaj do utorka ili srijede

"Saobraćajnica je očišćena, na njoj nema kamenih blokova ni stijena, međutim jedan dio kosine je veoma nestabilan, postoji mogućnost da se svakog trenutka odroni dio kamenja na tom dijelu"
56 pregleda 5 komentar(a)
AMSCG, Foto: Shutterstock.com
AMSCG, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.02.2019. 06:40h

Put Cetinje – Budva biće zatvoren za saobraćaj do utorka ili srijede, procjena je Dušana Kokića iz Direkcije za puteve.

On je za Radio Cetinje kazao da postoji opasnost novog obrušavanja na dijelu kosine kod "malog tunela", te da je potrebno ugraditi ankere koji će to spriječiti.

Saobraćaj na magistalnom putu Budva - Cetinje preko Brajića u potpunom je prekidu od juče zbog klizišta koje je nastalo na Brajićima.

"Saobraćajnica je očišćena, na njoj nema kamenih blokova ni stijena, međutim jedan dio kosine je veoma nestabilan, postoji mogućnost da se svakog trenutka odroni dio kamenja na tom dijelu. Očekujemo da uskoro dođu ekipe koje će ugraditi ankere i specijalne spajder mreže koje sprečavaju obrušavanje kamenja i tek nakon toga će moći da se uspostavi normalan saobraćaj. Po mojoj gruboj procjeni, to može biti utorak ili srijeda, ne prije, jer je potrebno vrijeme da se navedeni radovi izvedu", kazao je Kokić.

On je dodao i da je tokom noći došlo do novog obrušavanja kamenja.

"Tokom noći je usljed kiše došlo do obrušavanja dijela koji nijesmo mogli da dohvatimo mehanizacijom, tako da možemo reći da su nam nepovoljni vremenski uslovi djelimično i pomogli", zaključio je Kokić.