Milačić: Prvi Vaskrs u vaskrsloj Crnoj Gori

"Neka radost ovog praznika podsjeti sve nas da danas ne proslavljamo samo jedan istorijski događaj od prije dva milenijuma, već novu nadu u bolji i pravedniji svijet koji nam je Božijom blagodaću obećan", rekao je Milačić

10537 pregleda 74 reakcija 50 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Uz molitve za napredak, jedinstvo i slogu našeg naroda, svim pravoslavnim vjernicima čestitam Vaskrs, prvi Vaskrs u vaskrsloj Crnoj Gori, kazao je u čestitki predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Neka radost ovog praznika podsjeti sve nas da danas ne proslavljamo samo jedan istorijski događaj od prije dva milenijuma, već novu nadu u bolji i pravedniji svijet koji nam je Božijom blagodaću obećan. Dok čekamo taj Svijet, obaveza nam je da damo sve od sebe da i u ovom svijetu, u ovom društvu, punom nepravde i smrti, vaskrsnu one vrijednosti, koje ljudsko biće čine uzvišenim i dostojanstvenim", poručio je Milačić.

Dodao je da mnogo može molitva naroda.

"Kada smo, prošle godine, pred Hramom Hristovog Vaskrsenja, iz desetina hiljada glasova izgovorili "Oče naš", znali smo da ta biblijska scena ostaje zauvijek upisana u biće nove, vaskrsle Crne Gore. Pomolimo se zato danas, slaveći Hristovo vaskrsenje, da u nama i oko nas vaskrsnu Hristove riječi, riječi koje znače put, istinu i život. Hristos vaskrse!", zaključio je Milačić.

Bonus video: