Mjesto za vaš izlet - Ulcinj

Izletišta poput Valdanosa i Šasa pružaju priliku za planiranje sjajnog odmora, uz sve što Ulcinj nudi

12517 pregleda 253 reakcija 16 komentar(a)
Valdanos, Foto: Shutterstock
Valdanos, Foto: Shutterstock

Ulcinj je grad stvoren za istraživanje crnogorske obale i uživanje u istorijskim, sportskim i aktivnostima u prirodi. Izletišta poput Valdanosa i Šasa pružaju priliku za planiranje sjajnog odmora, uz sve što Ulcinj nudi.

Valdanos je mjesto pozitivne, čiste energije, nenadmašan izvor aktivnosti; božanski prostor gdje udišemo čist vazduh, slušamo vjetar, divimo se ljepotama prirode, šetamo, plivamo, ronimo, vozimo bicikl ili brodićem obilazimo Stari Ulcinj i uvale u neposrednoj blizini, lovimo ribu, učimo se kako je lijepo biti prijatelj sa prirodom. To je uvala mira, ljepote i ljubavi sa plažom dugom 376 metara, koja je proglašena Spomenikom prirode. Maslinada u Valdanosu je najveći živi spomenik maslinarstva u Crnoj Gori izvanredne ekonomske i ekološke vrijednosti. Ima oko 18 hiljada stabala maslina, prosječne starosti oko 800 godina.

Smješteno u pitomom zaleđu ulcinjske rivijere, Šas sa njegovom okolinom je prava oaza mira i tišine, kulturnoistorijska riznica i dragulj prirode. Skriveno od svakodnevne vreve modernog života i gužve ljetnjih turističkih centara, ovo prelijepo mjesto nudi vam sve svoje čari – nebrojene prirodne ljepote, bogatstvo istorije, tradicije, legendi i običaja, ukusne specijalitete lokalne kuhinje. Šasko jezero je priča za sebe sa svojom florom i faunom i rezervatom ptica. Ovdje ćete imati priliku da otkrijete još uvijek nedovoljno poznate predjele, uživate u raznim aktivnostima u prirodi, steknete nova znanja i interesovanja, ali i nove prijatelje, jer je teško odoljeti šarmu, toplini i tradicionalnom gostoprimstvu lokalnog stanovništva.

Bonus video: