Masovna vakcinacija na preko 140 punktova u Crnoj Gori

"Podsjećamo građane da je poštovanje epidemioloških mjera neophodno i u periodu između primanja prve i druge doze vakcine, kao i 15-ak dana nakon revakcinacije"

29841 pregleda 142 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Masovna vakcinacija protiv COVID-19 od sjutra će biti organizovana na više od 140 punktova u svim crnogorskim opštinama, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Kako navode, do sada je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana. Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Prema podacima Vlade Crne Gore, vakcinalni punktovi nalaze se na sledećim lokacijama:

U Andrijevici su postavljena dva punkta u Domu kulture, dok se u Plavu kod SMŠ "Baćo Bašić", nalaze četiri punkta.

U Rožajama se tri punkta nalaze u sali OŠ "Mustafa Pečanin", a u Petnjici je jedan punkt otvoren u OŠ "Mahmut Adrović". U Beranama je u sportskom centru otvoreno 12 punktova.

U Bijelom Polju se pet punktova nalazi u OŠ "Milivoje Dobrašinović" i pet u Sali Rasovo, dok se u Pljevljima u Domu Vojske nalaze četiri punkta, kao i isto toliko u Prvoj osnovnoj školi.

U Plužinama je otvoren jedan punkt u zdravstvenom centru, kao i na Žabljaku gdje se punkt nalazi u OŠ "Dušan Obradović".

Šavnik ima jedan punkt koji se nalazi u Obrazovnom centru, Mojkovac dva punkta u OŠ "Aleksa Đilas Bećo", a u Kolašinu su otvorena dva punkta u OŠ "Risto Manojlović".

U Nikšiću se u Tehnopolisu nalazi šest punktova, u sali OŠ "Luka Simonović" osam punktova i još šest punktova u OŠ "Mileva Lajović Lalatović".

Na Cetinju se u Crvenom krstu nalaze četiri punkta, a u Danilovgradu se takođe četiri punkta nalaze u OŠ "Vuko Jovović".

Za teritoriju Podgorice, Tuza i Golubovaca, šest punktova se nalazi u sportskom centru, po šest u muzičkom i univerzitetskom centru, četiri punkta u VMC, dva punkta u Domu zdravlja Tuzi i jedan punkt u Domu zdravlja Golubovci.

U Kotoru se šest punktova nalazi u Centru za kulturu "Škaljari", a u Herceg Novom je u staroj fazi Instituta Igalo otvoreno deset punktova.

U Tivtu su otvorena četiri punkta u Centru za kulturu "Partizan", a u Budvi i Petrovcu se šest punktova nalazi u Crvenom krstu.

Za teritoriju Bara i Sutomora pet punktova se nalazi u hotelu "Princess", sedam u gimnaziji "Niko Rolović", a po jedan punkt se nalazi i u Virpazaru i Ostrosu.

U Ulcinju se na autobuskoj stanici nalaze tri punkta.

"Podsjećamo građane da je poštovanje epidemioloških mjera neophodno i u periodu između primanja prve i druge doze vakcine, kao i 15-ak dana nakon revakcinacije", saopštili su iz Vlade.

Bonus video: