Gradonačelnik Tivta sa predstavnicima naselja "7.jul"

„Ono što lokalna uprava želi jeste trajno rješenje vašeg stambenog problema i stvaranje pretpostavki da vlasnik ovog zemljišta njime može raspolagati, jer na to ima legitimno pravo.“ – rekao je Komnenović.

3232 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović održao je danas sastanak sa predstavnicima stanovnika naselja „7. jul“, kako bi sa njima razgovarao o preduzimanju prvih konkretnih aktivnosti u cilju rješavanja, njihovog decenijama starog stambenog problema.

Zemljište na kojem se nalazi ovo neformalno naselje, dom za 35 porodica - pripadnika RE populacije, u privatnom je vlasništvu Žan Luk Dumortijea i vlasnik se poziva na pravo da slobodno raspolaže svojom imovinom.

„Ono što lokalna uprava želi jeste trajno rješenje vašeg stambenog problema i stvaranje pretpostavki da vlasnik ovog zemljišta njime može raspolagati, jer na to ima legitimno pravo.“ – rekao je Komnenović.

„Mi trenutno radimo na lociranju zemljišta koje je u opštinskom vlasništvu, a koje može biti ulog Opštine u realizaciji projekta stambenog zbrinjavanja vaših porodica. Obraćamo se humanitarnim organizacijama, međunarodnim subjektima, kako bismo došli do organizacija zainteresovanih da realizuju ovaj projekat, uz podršku opštine“.-naveo je gradonačelnik Tivta.

Na pronalaženju rješenja, kako je saopšteno iz lokalne uprave, aktivno rade menažerka opštine Tivat Patricia Pobrić i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

„Važne su nam precizne evidencije broja stanovnika, broja porodica, objekata u samom naselju, kako bismo mogli djelovati i tražiti odgovarajuća rješenja“ – naglasila je Pobrić.

Predstavnici stanovnika ovog naselja iskazali su zahvalnost predsjedniku opštine što sa njima otvoreno razgovara na ovu temu, pa su sa njime podijelili svoje viđenje problema i izrazili volju da sarađuju kako bi se zajedničkim djelovanjem stvorili preduslovi za njegovo rješavanje.

Na sastanku je dogovoreno formiranje komisije koju čine predstavnici Opštine i stanovnici naselja „7.jul“ koji će raditi na izradi preciznih evidencija i koji će koordinirati sve aktivnosti na terenu. Postignuta je saglasnost da se u rješavanje ovog pitanja uključe i preduzeća u kojima radi dio stanovnika naselja „7.jul“, ali i nadležno ministarstvo Vlade Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali Samir Jaha u ime NVO „Mladi Romi“ i Džafer Brahimi u ime lokalne NVO „Udruženje Egipćan

Bonus video: