Sekulović: Policija neće primjenjivati silu i razbijati protest mještana Botuna

"Ukoliko do 21. maja ne budu priključeni na glavni put mještani Botuna najavljuju masovni protest, a od ministra Sekulovića traže da policija ne primjenjuje silu i ne razbija protest"

10152 pregleda 49 reakcija 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Policija neće primjenjivati silu i razbijati protest mještana Botuna, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

On je kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) razgovarao sa mještanima sela Botun o problemu njihovog priključenja na glavni put, odnosno kružni tok na Jugozapadnoj obilaznici.

"Zvanično otvaranje te saobraćajnice predviđeno je za 21. maj 2021., a mještani tvrde da je priključak za njihovo selo predviđen ali da Glavni grad to ne može da realizuje zbog, kako objašnjavaju, navodno neregulisanih imovinsko pravnih odnosa. Ukoliko do 21. maja ne budu priključeni na glavni put mještani Botuna najavljuju masovni protest, a od ministra Sekulovića traže da policija ne primjenjuje silu i ne razbija protest. Ministar je dao garanciju da policija to neće činiti, napominjući da u cilju sprečavanja radikalizacije protesta Glavni grad uz eventualnu podršku Vlade treba da riješi ovo pitanje", navodi se u saopštenju MUP.

Bonus video: