Bratić primila Sinofarm vakcinu: Imunizacija je jedini način da pobijedimo COVID-19, sačuvamo javno zdravlje...

Bratić je istakla da ovakve situacije podsjećaju na dragocjenost svakog ljudskog života i na to koliko je važno da ne posustanemo u borbi za očuvanje zdravlja cijelog društva

22449 pregleda 555 reakcija 36 komentar(a)
Bratć, Foto: Vlada Crne Gore
Bratć, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić, danas je, u Univerzitetskom centru u Podgorici, primila prvu dozu Sinofarm vakcine protiv koronavirusa, podržavši tako kampanju masovne vakcinacije, saopšteno je iz ministarstva na čijem je čelu.

Bratić, u čijem društvu je bio i rektor Univerziteta Crne Gore (UCG), Vladimir Božović, poručila je da vjeruje institucijama i podržala je zdravstvene radnike.

"Vakcinišem se jer vjerujem da je imunizacija jedini način da pobijedimo COVID-19, da sačuvamo javno zdravlje, a zatim i ekonomiju naše zemlje", poručila je Bratić ističući da ovakve situacije podsjećaju na dragocjenost svakog ljudskog života i na to koliko je važno da ne posustanemo u borbi za očuvanje zdravlja cijelog društva.

U saopštenju se dodaje da je Bratić uputila apel svim građanima da se odazovu pozivu na vakcinaciju u što masovnijem broju, kako bi Crna Gora, zajedničkim doprinosom cijelog društva, pobijedila pandemiju i vratila se normalnim tokovima života.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su rekli i da je Božović, koji se takođe vakcinisao Sinofarm vakcinom, podržao apel Bratić i kampanju vakcinacije.

Božović je pozdravio sve koji su uključeni u proces masovne imunizacije.

"U tom smislu, smatram da je uticaj Univerziteta Crne Gore značajan. Stoga apelujem na sve članove univerzitetske zajednice, nastavnike i studente, da pristupe što prije vakcinaciji jer je to jedini način da se vratimo normalnom životu. To nam je interes svima", kazao je Božović.

Bratić je treći član Vlade koji je do sada primio vakcinu protiv koronavirusa.

Prije nje, vakcine su primili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Bonus video: