Podgorica: Zatvoren dom zdravlja u Zagoriču, pacijenti preusmjereni na Zlaticu

"Dom zdravlja Podgorica funkcioniše u vanrednim uslovima, svoje funkcionisanje je usmjerio u tri pravca: kovid, vakcinacija i redovan rad sa pacijentima"

31560 pregleda 33 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Dom zdravlja Podgorica zatvorio je dom zdravlja u Zagoriču i preusmjerio pacijente ka objektu na Zlatici zbog racionalnosti i efikasnosti, pojasnili su iz te ustanove.

“Dom zdravlja Podgorica funkcioniše u vanrednim uslovima, svoje funkcionisanje je usmjerio u tri pravca: kovid, vakcinacija i redovan rad sa pacijentima. Ako uz ovo uzmete u obzir i da je trećina ljekara na bolovanju, dio ljekara u kovid centrima, lako je zaključiti da smo bili primorani zbog racionalnosti i efikasnosti da neke manje objekte privremeno zatvorimo i pacijente usmjerimo u druge objekte”, piše u odgovoru.

Iz Doma zdravlja su podsjetili da od 1. maja imaju centralizovan kovid centar na Starom aerodromu i kovid centar za djecu u Tološima.

“Sigurni smo da će naši sugrađani imati razumijevanje za ovakav raspored i za naše zaposlene koji daju nevjerovatnu energiju kako bi obezbijedili zdravstvenu zaštitu svima”, istakli su iz ove ustanove.

Bonus video: