Zbog nepoštovanja mjera izdato 72,7 hiljade eura kazni

Iz Uprave su kazali da su inspektori, od 15. aprila do 3. maja, podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje

2351 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) izvršili su tokom prethodne dvije sedmice 5.619 kontrola poštovanja epidemioloških mjera i izdali 68 prekršajnih naloga u iznosu od 72,7 hiljada eura, saopšteno je iz UIP-a.

Iz Uprave su kazali da su inspektori, od 15. aprila do 3. maja, podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka područnim sudovima za prekršaje.

„Turistička inspekcija je utvrdila najveći broj nepravilnosti koje su se najčešće odnosile na nenošenje zaštitne maske, sjedenje za stolom većeg broja gostiju od dozvoljenog, nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, a za čije otklanjanje je preduzela kaznene mjere“, navodi se u saopštenju.

Iz UIP su podsjetili da je samo tokom tri praznična dana Turistička inspekcija izdala 46 prekršajnih naloga u iznosu od 47 hiljada eura.

Kako su dodali, u saradnji sa službenicima Uprave policije ispražnjeno je šest ugostiteljskih objekata.

Iz UIP su rekli da je najveći broj rješenja donijela zdravstveno-sanitarna inspekcija.

„Od 4.974 donijeta rješenja, 4.973 su rješenja o samoizolaciji“, precizira se u saopštenju.

Navodi se da su u cilju kontrole sprovođenja rješenja o samoizolaciji, zdravstveno-sanitarni inspektori u izvještajnom periodu, sa službenicima Centara bezbjednosti, kontrolisali 1.846 rješenja o samoizolaciji od kojih nije ispoštovano jedno rješenja, u Rožajama.

Iz UIP su apelovali na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere, radi što bržeg vraćanja u redovno stanje.

Bonus video: