Hrvatska donira Crnoj Gori deset hiljada doza vakcina

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Frano Matošić kazao je da Hrvatska, iako je suočena s trećim talasom pandemije, uočava nužnost pružanja humanitarne pomoći i iskazivanja solidarnosti sa državama svog okruženja, koje zbog nedostatka vakcina nisu u mogućnosti vakcinisati čak niti medicinsko osoblje

44293 pregleda 624 reakcija 120 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hrvatska je izdvojila 50 hiljada doza vakcina protiv koronavirusa državama regiona, a Crnoj Gori biće donirao deset hiljada.

Na današnjoj sjednici hrvatske Vlade odlučeno je da 30 hiljada doza vakcina bude isporučeno Bosni i Hercegovini, a po deset hiljada Crnoj Gori i Kosovu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Frano Matošić kazao je da Hrvatska, iako je suočena s trećim talasom pandemije, uočava nužnost pružanja humanitarne pomoći i iskazivanja solidarnosti sa državama svog okruženja, koje zbog nedostatka vakcina nisu u mogućnosti vakcinisati čak niti medicinsko osoblje.

On je dodao da je ova odluka dio ukupnih napora Evropske unije za pomoć drugim zemljama u obezbjeđivanju vakcina.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman tokom posjete Prištini danas je rekao kako je ta država izdvojila deset hiljada doza vakcina za Kosovo, ne precizirajući o kojim vakcinama se radi.

Grlić Radman sjutra će doputovati u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.