Zdravstvenim i prosvjetnim radnicima vaučeri od 20. maja: 200 eura za odmor

Vaučeri od 200 eura za odmor u privatnom smještaju važiće do kraja godine

9396 pregleda 12 komentar(a)
Zasluženi odmor: Ljekari i prosvjetari bili posebno ugroženi, Foto: Rojters
Zasluženi odmor: Ljekari i prosvjetari bili posebno ugroženi, Foto: Rojters

Prosvjetni i zdravstveni radnici od 20. maja pa da kraja godine moći će da koriste vaučere od 200 eura za odmor u 415 registrovanih izdavaoca privatnog smještaja, saopšteno je juče iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako je pojašnjeno, do 20. maja biće aktivna internet platforma preko koje će zainteresovani prosvjetni i zdravstveni radnici moći da bukiraju svoj odmor kod dostupnih privatnih izdavaoca smještaja.

Vlasniku privatnog smještaja biće uplaćen novac po osnovu turističkog vaučera 10 dana nakon realizacije aranžmana.

“Platforma koja će povezivati zainteresovane strane je krajnje jednostavna za upotrebu. Dakle, ova platforma će biti dostupna i korisnicima vaučera i izdavaocima smještaja. SMS poruka, koju će korisnici dobiti, sadrži link aplikacije i šifru. Poruke će biti dostavljene na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi prilikom prvobitne prijave, te još jednom molimo sve učesnike ovog programa da provjere da li su dostavljeni podaci, u ovom slučaju brojevi mobilnih telefona, ispravni i u funkciji. Takođe je bitno napomenuti da neće biti fizičkog preuzimanja vaučera već će isti biti ‘preuzet’ i evidentiran kao iskorišten u trenutku kada korisnici vaučera, preko platforme, potvrde rezervaciju izdavaocu smještaja”, saopšteno je iz Ministarstva.

Na poziv Ministarstva prijavio se 555 registrovanih izdavaoca privatnog smještaja, a komisija je utvrdila da ih je 415 ispunilo sve kriterijume.

Za realizaciju ovog programa Vlada je orijentaciono predvidjela 5,5 miliona eura, odnosno da vaučere može iskoristiti svih 27,5 hiljada zdravstvenih i prosvjetnih radnika.

“Sada kada je epidemiološka situacija značajno povoljnija, a masovna vakcinacija otpočela, te nema zabrane međugradskog saobraćaja ljudi se osjećaju sigurnije i stekli su se svi uslovi za realizaciju vaučera”, naveli su iz Ministarstva.

Bonus video: