Đačić poslao revizora umjesto plata

Većina zaposlenih u RTV Pljevlja već trinaest dana štrajkuje zbog neisplaćenih šest zarada, računajući i novembarsku
0 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 01.12.2017. 20:49h

Umjesto zarada zaposlenima, gradonačelnik Mirko Đačić poslao je internog revizora u RTV Pljevlja da provjeri poslovanje te medijske kuće u ovoj godini.

Većina zaposlenih u RTV Pljevlja već 13 dana štrajkuje, zbog neisplaćenih šest zarada, računajući i novembrsku.

U dopisu koji je uputio direktoru RTV Pljevlja Dejanu Milićiću, Đačić je naveo da će se revizija poslovanja obaviti od 20. novembra do 12. decembra. Revizijom će biti obuhvaćen finansijski dio poslovanja koji se odnosi na sopstvene i druge prihode, poslovne rashode i tokove novca. Reviziju će obaviti Služba za unutrašnja reviziju Opštine Pljevlja, koja će izvještaj dostaviti Đačiću, Savjetu i direktoru RTV Pljevja.

Račun RTV Pljevlja blokiran je već duže vrijeme na inicijativu Poreske uprave, na iznos od oko 20.000 eura.

Miličić je nedavno saopštio da su obaveze RTV Pljevlja prema Poreskoj upravi po osnovu poreza na zarade i doprinose nastale od 2010.

Dio tih obaveza na sebe je preuzela lokalna uprava, a dio RTV Pljevlja kroz potpisivanje ugovora o reprogramu duga.

“U 2016. godini imali smo rekordne prihode po osnovu marketinga i oni su iznosili 66.000 eura. Rekord smo ostvarili i kada su u pitanju donacije, u iznosu od 30.000 eura. Nažalost, u istoj godini smo imali i rekordni gubitak od 117.000 eura, jer smo od lokalne uprave dobili svega 155.000 eura, od čega je 33.000 dato za kredit koji je podignut prethodnih godina”, rekao je Miličić.

On je kazao da su njihove procjene da im je potrebno oko 300.000 eura godišnje za neometano funkcionisanje. Dodao je da još traju pregovori između Savjeta i Opštine o pružanju javnih usluga u naredne tri godine.

Zaposleni u RTV Pljevlja tražili su da im se do 20. novembra - Dana Opštine Pljevlja, isplate junska i julska zarada, a da ostale zarade do kraja godine, ali im nije udovoljeno. U vrijeme trajanja štrajka zaposleni održavaju minimum procesa rada, na šta su obavezni po zakonu. U RTV Pljevlja je zaposleno 30 radnika.

Bonus video: