Sekulović: Očekujem da će se riješiti problem lizinga i da policija neće ostati bez automobila

Sekulović je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu pojasnio da shodno ugovoru o finansijskom lizingu koji se sklapa na tri godine, policija nije vlasnik automobila, već korisnik

6057 pregleda 11 komentar(a)
Sekulović, Foto: Skupština Crne Gore
Sekulović, Foto: Skupština Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je kazao da očekuje da će u narednih nekoliko dana biti riješen problem finansijskog lizinga i da policija neće ostati bez automobila, koji im predstavljaju osnovna sredstava za rad.

Kako su "Vijesti" objavile, Uprava policije danas bi trebalo da parkira i vrati kompaniji "Osmanagić" 50-ak automobila, koje su prije tri godine uzeli na finansijski lizing, sa ugovornom obavezom da ih koriste do kraja maja 2021. godine.

Sekulović je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu pojasnio da shodno ugovoru o finansijskom lizingu koji se sklapa na tri godine, policija nije vlasnik automobila, već korisnik.

"Nakon tri godine mi automobile vraćamo. Za to vrijeme im plaćamo određenu nadoknadu, pri čemu se potpuno rasterećujemo sistema održavanja. Policija ima savremene automobile i ne razmišlja o održavanju...", rekao je Sekulović.

On je kazao da su u MUP pokrenuli "ono što su mogli" - išli su sa informacijom na Vladu, tražili da se zaduži Ministarstvo finansija i da se nađe hitan model rješavanja ovog problema.

"Da se ne bi došlo u situaciju da se kola vraćaju i da se nema osnovnih sredstava za rad. Mislim da smo na pomolu rješenja. To će rješenje ići kroz hitnu nabavku na 12 mjeseci ovoga puta. Nadam se da ćemo vrlo brzo, čak u narednim danima, taj sistem zatvoriti".

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović je kazao da će tenderske procedure za vozila MUP-a biti raspisane u skladu sa zakonom, navodeći da to i sprovodi Uprava za katastar i državnu omovinu.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević je odgovorio da se bilo kakav tender, pa i hitan, ne može raspisati bez usvojenog budžeta:

"Ne možete raspisati bez planiranih sredstava. Planirana sredstva neće biti prije 1.juna...", rekao je Konjević.

Bonus video: