Opština Kolašin da plati 20.000 eura spasiocima

Sud je potvrdio da su pripadnici Službe zaštite obavljali tekuće poslove, učestovali u intervencijama, upisivali se u knjige dežurstva… za vrijeme štrajka
72 pregleda 0 komentar(a)
Služba zaštite Kolašin, SZS Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Služba zaštite Kolašin, SZS Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 01.12.2017. 19:20h

Za 14 zaposlenih u Službi zaštite, Opština Kolašin mora da isplati više od 20.000 eura na ime zarada za vrijeme štrajka od juna do oktobra 2015.

Tako je presudio kolašinski Osnovni sud, a zatim i potvrdio Viši u Bijelom Polju.

Sud je potvrdio da su pripadnici Službe zaštite obavljali tekuće poslove, učestovali u intervencijama, upisivali se u knjige dežurstva… za vrijeme štrajka.

“Kada je stigao dugo čekani kredit i kada je počela isplata dužnih plata, nas su iz Opštine preskočili. Objasnili smo im da smo od 15. juna do 23. oktobra 2015. godine ispunjavali sve svje obaveze spasilaca, a da smo se štrajkačima pridruživali u slobodnom vremenu. I oni dobro znaju da smo učestovalo u intervencijama, da smo spasavali ljude, ali jednostavno nijesu željeli to da priznaju”, poručili su iz Sindikata Službe Zaštite.

Tvrde da će “neznanje opštinske administracije koštati građane Kolašina dodatno, jer je iznos za zarade uvećan za sudske troškove i kamata”.

Bonus video: