Jonici šef bivši partijski drug

Njen pretpostavljeni je Branko Kovačević, koji je napustio SNP zbog Milićeve politike
511 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Jonica
Snežana Jonica
Ažurirano: 01.12.2017. 18:40h

Bivša poslanica SNP Snežana Jonica postavljena je za direktoricu Administrativnog sektora u preduzeću Luka Kotor AD, nakon što je izabrana između pet kandidata koji su učestvovali na konkursu. Ona će na tom mjestu sarađivati sa izvršnim direktorom Brankom Kovačevićem, bivšim kolegom iz SNP-a koji je partiju napustio zbog politike koju su vodili tadašnji lider Srđan Milić i Jonica kao njegova najbliža saradnica.

Ona je na tu funkciju imenovana nakon sprovedenog konkursa na koji se, prema saznanjiima „Vijesti“, javilo pet kandidata. Od toga je dvoje, među kojima i Jonica, ušlo u najuži izbor i sa njima su proteklih dana obavljeni razgovori. Komisija za prijem odlučila je da posao dobije bivša poslanica SNP.

Drugi kandidat za mjesto koje je ona dobila bila je bivša sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Tijana Ćađenović koja je u prošloj opštinskoj administraciji tu funkciju obavljala kao kadar LP.

Branko Kovačević je sada u DF-u i prije nešto više od mjesec dana imenovan je za izvršnog direktora, uspješnog preduzeća u većinskom vlasništvu Opštine Kotor. Na konkurs za direktora javljala se tada i Jonica, ali je on poništen iz formalnih razloga. U stvari, ta pozicija direktora je pripadala DF-u.

Na vlasti u Kotoru je koalicija Demokrate - DF - URA - SDP, kojima većinu u lokalnom parlamentu obezbjeđuje SNP. Ta partija formalno nije konstituent kotorske lokalne uprave, ali OO SNP Kotora u kome je Jonica izuzetno uticajna, obavlja „kontrolnu funkciju“ lokalne vlasti.

SNP podržava vlast u lokalnoj Skupštini, a kadrovi SNP-a dobili su brojna mjesta po Upravnim odborima opštinskih preduzeća i ustanova. Vladajuća koalicija je nedavno za pomoćnicu izršnog direktora Luke Kotor postavila Tenu Božović(SDP). Ona je doktorant turizmologije i odbornica je te partije u lokalnom parlamentu.

Luka Kotor AD inače, lani je ostvarila neto profit u iznosu od 936.293 eura, ali firma već duće vrijeme ima problem jer Vlada izbjegava da joj zvanično i na duže vrijeme, produži koncesiju za korišćenje akvatorijuma i lučke infrastrukture podno zidina Starog grada.

Bonus video: