Leposavić: Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori

"Građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posljedica po međuetnički sklad"

5347 pregleda 109 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Berane ima svoju posebnost i njegovi građani su iskazali svoju zrelost u svim političkim i drugim dešavanjima, kazao je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

On je boravio u radnoj posjeti Beranama sa svojim saradnicima i tom prilikom se sastao sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem.

"Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori jer su građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posljedica po međuetnički sklad", kazao je Leposavić.

On je naveo da je Ministarstvo spremno da svaku inicijativu na polju ljudskih i manjinskih prava od strane Opštine podrži u dogovoru sa lokalnom samoupravom putem konferencija, okruglih stolova, debata...

Leposavić u Beranama
foto: Opština Berane

Poseban akcenat, tokom razgovora, predsjednik Opštine je stavio na temu izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u dijelu službeničkog sistema koji je izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima mnogo stroži na lokalnom nivou u odnosu na državni.

Bilo je govora i o izmjeni Zakona o upravnom postupku, u dijelu o troškovima u upravnom postupku, gdje treba što prije reagovati.

Bogavac je govorio i o suživotu i dobrim međuljudskim odnosima u Beranama koje treba stalno unapređivati i njegovati.

U sklopu posjete Beranama, ministar sa saradnicima je održao i sastanak sa predsjednikom Osnovnog suda.

Bonus video: