Može li se i koliko graditi preko šuta

“Prema informacijama kojima Opština raspolaže, nekoliko puta do sada radnici ovog preduzeća su uklanjali blato i zemlju sa kolovoza. Takođe, na teren je izlazila i Komunalna policija Opštine Tivat“, kazali su iz lokalne samouprave, ali te aktivnosti do sada nisu produkovale konačno i kvalitetno riješavanje ovog problema

3868 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Opština

Radovi na izgradnji nedostajućeg kraka regionalnog vodovoda za opštinu Herceg Novi kroz tivatska naselja Seljanovo i Donja Lastva, a koje je prošle godine mjesecima izvodilo JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Tivćanima su ostavili dodatni novi problem - malo klizište u djelu naselja Seljanovo, na potezu od prekidne komore „Pod Kuk“, do Jadranske magistrale u blizini glavnog ulaza u turistilki kompleks Porto Montenegro.

Građevinari koji su radili za Regionalni vodovod posjekli su sve rastinje koje je korijenom zadržavalo inače nestabilnu masu zemlje i kamena, te su postavljanjem cijevi i njihovim zatrpavanjem stvorili svojevrsni novi plitki potok preko kojeg se na kolovoz magistrale prilikom svake veće kiše slivaju ogromne količine zemlje i blata.

Iz Opštine su “Vijestima“ kazali da je lokalna Direkcija za investicije Opštine uputila dopis Regionalnom vodovodu u vezi sa tim problemom.

“Prema informacijama kojima Opština raspolaže, nekoliko puta do sada radnici ovog preduzeća su uklanjali blato i zemlju sa kolovoza. Takođe, na teren je izlazila i Komunalna policija Opštine Tivat“, kazali su iz lokalne samouprave, ali te aktivnosti do sada nisu produkovale konačno i kvalitetno riješavanje ovog problema.

Iz Opštine Tivat su podsjetili da je konkretna lokacija bila i predmet razgovora predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića prilikom njegove nedavne posjete Tivtu.

U blizini lokacije na kojoj je Regionalni vodovod napravio novi malo klizište, naime, nalazi se dotrajali objekat - montažna baraka u kojoj je već četrdesetak godina sjedište tivatske policije. Ta baraka potpuno je neuslovna za potrebe tivatske policije, ali je i svojevrsno ruglo za grad koji pretenduje da bude prestižna turistička destinacija, s obzirom na to da se policijska baraka nalazi u neposrednoj blizini ulaza u kompleks Porto Montenegro, odnosno preko puta međunarodne škole “Knightsbridge International Montenegro”.

“Gradonačelnik Komnenović i ministar Sekulović su razgovarali o izgradnji novog, velikog objekta koji bi pored ostalih sadržaja, koristili i pripadnici MUP-a. Na taj način bio bi riješen problem prostorija za stanicu policije u Tivtu. Kroz ovaj projekat po modelu privatno-javnog partnerstva ova lokacija od ukupno 30.000 metara kvadratnih od Novosadske ulice istočno prema centru grada, bi bila valorizovana, na način što bi se na njoj razvijali brojni nedostajući sadržaji u Tivtu“, naveli su iz lokalne uprave.

U pripremi takvog eventualnog privatno-javnog partnestva za valorizaciju ove sada najvećim dijelom neizgrađene lokacije, kako su pojasnili, biće pregledana sva postojeća dokumentacija, “imajući u vidu da na osnovu postojećeg elaborata, teren nije najpovoljniji za gradnju i razmotriće se primjenljiva rješenja.“

Bonus video: