Zaga: Nemamo informaciju da je na Solani bilo krivolova

"Pozivamo i CZIP sa kojima imamo saradnju u dijelu sprečavanja krivolova da budemo na zajedničkom poslu na zaštiti prirode i divljači sa ciljem opšteg interesa i obaveza jer samim tim mi rukovodimo tom oblašću. Želimo da informišemo javnost i CZIP da ne mogu kvalifikovati naš rad na osnovu pojedinaca koji rade suprotno zakonu, a u budnoćnost"
124 pregleda 0 komentar(a)
Patka gluvara Solana, Foto: CZIP
Patka gluvara Solana, Foto: CZIP
Ažurirano: 01.12.2017. 15:00h

Javno preduzeće za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj saopštilo je da nema informaciju da je na prostoru Ulcinjske solane danas bilo krivolova.

Direktor ulcinjskog Javnog preduzeća Ajet Zaga je reagovao na navode CZIP da je na prostoru Solane evidentirano 69 pucnjeva iz pravca Zoganje, gdje je pronađena ubijena ženka patke gluvare (Anas platyrhynchos)

"Obavještavamo širu javnost da mi takvu informaciju ne posjedujemo. Naša lovočuvarska služba nema saznanja o tome, ne isključuje se mogućnost nekog pojedinca koji ne poštuje Zakon o divljači i lovstvu Crne Gore. Od naše strane su svi lovci informisani da strogo poštuju Zakon o lovstvu prilikom dobijanja dozvole za lov i da poštuju zakon i da ne izađu u lov nelovnim danima. Što se krivolovaca tiče to je problem koji je prisutan svuđe u svijetu ali mi smo odlučni da se tome stane na put i da se svaki pojedinac sankcioniše tj. kažnjava", navodi se u regovanju Zage.

Dodao je da su kontrole na terenu svakodnevne.

"Ali je normalno da fizički ne možemo biti prisutni u kompletnoj teritoriji našeg lovišta. Ovom prilikom pozivamo i CZIP sa kojima imamo saradnju u dijelu sprečavanja krivolova da budemo na zajedničkom poslu na zaštiti prirode i divljači sa ciljem opšteg interesa i obaveza jer samim tim mi rukovodimo tom oblašću. Želimo da informišemo javnost i CZIP da ne mogu kvalifikovati naš rad na osnovu pojedinaca koji rade suprotno zakonu, a u budnoćnosti smo takođe otvoreni u dijelu zaštite da sarađujemo sa svim strukturama koje su na korektan način zainteresovane da pomognu u sprečavanju bilo kakvih nezakonskih aktivnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: