Završena rekonstrukcija Puškinove ulice na Cetinju

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 600 hiljada eura

2689 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan obišao je sa saradnicima završne radove na ulici Aleksandra Puškina u naselju Gipos. Izrazio je zadovoljstvo kvalitetom radova, a posebno zbog toga što su stanovnici najvećeg gradskog naselja, kako je kazao, dobili savremenu saobraćajnicu koja zadovoljava sve standarde.

Rekonstrukcija je realizovana kroz Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a iz te lokalne samouprave navode da ukupna vrijednost investicije iznosi oko 600 hiljada eura.

Ulica Aleksandra Puškina rekonstruisana je u dužini od 450 metara. Saobraćajnica, koja se proteže od Mojkovačke ulice do Bulevara crnogorskih junaka, ima kolovoz širine šest metara, trotoare sa obje strane, a ugrađena je i nova atmosferska i fekalna kanalizacija.

Postavljene su i nove vodovodne i elektro-instalacije, kao i TK i instalacije javne rasvjete. Planom rekonstrukcije predviđeno je i hortikulturno uređenje.

"U naselju Gipos urađena su tri parkinga sa oko 150 parking mjesta, čime su stanari ovog gradskog naselja prvi put od useljenja dobili adekvatan i uređen prostor za automobile", zaključili su iz Prijestonice.

Bonus video: