Smolović: Borba protiv fašizma putokaz patriotizma i ljubavi prema domovini

“Ovaj dan je dan naše tradicije, nacionalnog identiteta i emocija, koji nas povezuje sa Evropom isto kao prije osam decenija kada se slavila zajednička pobjeda naših naroda sa saveznicima”, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje

2328 pregleda 3 komentar(a)
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje

Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima u Ulici slobode, danas je u Bijelom Polju obilježen Dan pobjede nad fašizmom, u znak sjećanja na 9. maj 1945.godine i kapitulaciju Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik opštine Petar Smolović kazao je da slobodarsko Bijelo Polje obilježava Dan pobjede i slavi tekovine borbe koji je urezana u narodno pamćenje kao putokaz patriotizma i ljubavi naših predaka prema svojoj domovini.

Smolović je, kako je saopšteno iz Opštine, iskazao poštovanje za heroizam i požrtvovanje slavnih predaka od početka rata 1941. godine pa do danas, "pod najstrašnijim uslovima u borbi sa neuporedivo nadmoćnijim silama neprijatelja", te kazao da je Crna Gora bila primjer za sve porobljene narode u Evropi.

“Ovaj dan je dan naše tradicije, nacionalnog identiteta i emocija, koji nas povezuje sa Evropom isto kao prije osam decenija kada se slavila zajednička pobjeda naših naroda sa saveznicima”, kazao je Smolović, ističući da su u zajedničku pobjedu nad fašizmom svoje živote dali i brojni sugrađani, koji su pokazali kako se voli svoja otadžbina.

“Zato su oni svojevrsni spomenici našeg nacionalnog ponosa u borbi za svoju slobodu i nezavisnost”, zaključio je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Vijence su na Spomenik palim borcima položile delegacije Opštine Bijelo Polje, UBNOR-a, OBNOR-a, kao i predstavnici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, navodi se u saopštenju Opštine.

Bonus video: