Opština Herceg Novi donirala monitore za operacionu salu bolnice Meljine

„Kao odgovorna lokalna uprava pokušavamo da damo maksimalan doprinos funkcionisanju Bolnice Meljine“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić, ističiući da je pomoć Bolnici direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“, kao i građanima Hreceg Novog
86 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2017. 13:41h

Opština Herceg Novi donirala je dva pacijent monitora za operacionu salu, ukupne vrijednosti 6.220,98 eura. Takođe, obezbijeđena je njihova instalacija, puštanje u rad i obuka korisnika koju će raditi sertifikovani inženjeri. Riječ je o monitor Drager Vista 120 koji su bili su neophodni i koji bi trebalo da poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga.

„Kao odgovorna lokalna uprava pokušavamo da damo maksimalan doprinos funkcionisanju Bolnice Meljine“, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić, ističiući da je pomoć Bolnici direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“, kao i građanima Hreceg Novog.

„Upravo zbog značaja koji Bolnica ima za Herceg Novi, ovo je druga posjeta u proteklih šest mjeseci rada aktuelne lokalne uprave“, podsjetio je Katić. On je naglasio da Opština nastoji da, u okviru svojih nadležnosti, olakša rad i maksimalno se zalaže da Bolnica opstane. Dodao je da ostaje otvoreno najvažnije pitanje - pravni status, a to treba da bude predmet sastanka, polovinom decembra, sa vlasnikom „Atlas grupom“ i Ministarstvom zdravlja.

Izvršna direktorica Bolnice dr Olivera Mihajlović Elez je kazala da će dva nova pacijent monitora značajno olakšati rad hirurškog odjeljenja, koje je izuzetno važno za grad. Najavila je i razgovore o eventualnoj dodatnoj pomoći Opštine u vidu donacija.

Galerija

Bonus video: