"Čista država - čist obraz": Akcija čišćenja 21. maja

Iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu su kazali da žele izraziti neslaganje da politikom prošle, ali i nove Vlade koja još nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini, i da u isto vrijeme u sadejstvu sa drugim organizacijama pomognu Crnoj Gori da "zablista za turiste koje svi željno očekujemo"

2040 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovaće 21. maja akciju čišćenja na Sinjajevini i u Danilovgradu. Pozvali su društveno odgovorne organizacije civilnog društva i pojedince da istog dana organizuju akcije uklanjanja komunalnog otpada sa lokacija koje same izaberu u svojim gradovima. Slogan akcije je: "Čista država - čist obraz!"

"Povod za akciju je obilježavanje druge godišnjice od prvog protesta koji smo imali u znak protivljenja da se naša planina pretvori u vojni poligon, koji je održan 19. maja 2019, kao i tri godine od Marša za odbranu Sinjajevine koji je održan 2018. godine. Ove godine smo odlučili da naš protest zbog toga što je još uvijek na snazi odluka o proglašavanju Sinjajevine za vojni poliogon, izrazimo kroz pokazivanje brige o našoj državi na djelu, kako bi omogućili da naša planina spremno dočeka turiste, ali i da podstaknemo druge da povodom Dana nezavisnosti srede svoje gradove kako bi bili čisti kako dolikuje ekološkoj državi", navodi se u saopštenju.

Iz GI Sačuvajmo Sinjajevinu ističu da na ovaj način žele da izraze neslaganje da politikom prošle, ali i nove Vlade koja još nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini, i da u isto vrijeme u sadejstvu sa drugim organizacijama pomognu Crnoj Gori da "zablista za turiste koje svi željno očekujemo."

Sve organizacije zainteresovane da podrže akciju mogu se prijaviti na mejl sacuvajmosinjajevinu@gmail.com.

Bonus video: