U utorak akcija čišćenja Skadarskog jezera

Kako su kazali iz Ministarstva, cilj ove akcije je da inspiriše i podstakne na istrajnost u borbi za zdravu životnu sredinu i lagodniji život budućih generacija

4358 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević
Skadarsko jezero, Foto: Savo Prelević

U okviru programa obilježavanja 30 godina ekološke države, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će u utorak, 11. maja sa početkom u 9h organizovati akciju čišćenja Skadarskog jezera.

Kako su kazali iz Ministarstva, cilj ove akcije je da inspiriše i podstakne na istrajnost u borbi za zdravu životnu sredinu i lagodniji život budućih generacija.

"Trenutna kriza izazvana pandemijom virusa Kovid-19 potvrdila je ogroman uticaj ljudskog faktora na životnu sredinu, te je neophodno nastaviti aktivnosti s ciljem obnavljanja zdrave životne sredine, zaštite biodiverziteta, smanjenja otpada, kako bi se smanjio negativan uticaj na zdravlje čovjeka i poboljšao kvalitet života, što je moguće postići jedino usaglašenim naporima i zajedničkom odgovornošću", saopšteno je iz ovog resora.

Bazna lokacija akcije biće Vranjina, a planirano je da akcija traje od 2 do 3 sata.

Akciji će se pored ministra Ratka Mitrovića, državnih sekretara i kolektiva Ministarstva pridružiti predstavnici Agencije za zaštitu zivotne sredine, JP Nacionalni parkovi, Eko-fonda kao i predstavnici NVO Koalicija 27. Takođe, učestvovaće i predstavnici ambasada i diplomatskog kora u Crnoj Gori.

Bonus video: