akcija čišćenja

Uvala Pržno: Očišćena kamena obala i planinarska staza

U akciji učestvovalo više od osamdeset volontera

3904 pregleda 6 komentar(a)
Foto: NVO Naša akcija
Foto: NVO Naša akcija

Opština Tivat i nevladina organizacija Naša akcija organizovale su 9. maja akciju čišćenja kamene obale uvale Pržno i planinarske staze Pržno-Grabovac.

Iz NVO Naša akcija saopštili su da je u akciji učestvovalo više od 80 volontera u tri faze.

"Prva faza tj. Komunalno preduzeće Tivat krenulo je sa krčenjem planinarske staze od Pržna prema Grabovcu, druga faza tj. Službe zastite i DVD društva iz Tivta krenuli su u čišćenje staze sa Grabovca na niže. Treća faza bila je čišćenje lijevog i desnog kraka uvale Pržno, sa fokusom na kamenu obalu i šiblje gdje je bilo dosta otpada koje je more nanijelo. Tu su aktivnost vodili mladi volonteri NVO Naša akcija kojima su se pridružili Omladinski tim Tivat, Asocijacija za istraživanje morskih sisara iz Radovića, i Društvo za obrazovanje i razvoja INESCA", navodi se u saopštenju.

Sakupljeno je pet kubika otpada.

"Uz ovu ekološku aktivnost, akcija je sadržala i humanitarni element. Naime, volonteri su za potrebe facebook inicijative 'Naše malo nekom presudno' prikupili donacije za licitaciju čija sredstava će biti upućena liječenju djece u organizaciji Budi human. Zahvaljujemo se od srca svim učesnicima koji su donacijama i radom, i sa toliko pozitivizma doprinijeli ovoj aktivnosti". Akcija je podržana kroz projekat “Advancing the Resolute and Tangible Environ-mental Implementation of Standards (ARTEMIS)”, sa finansijskom podrškom od strane Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States and the Royal Norwegian Embassy in Belgrade, i projekta "Mladi za čist Jadran" koju podržava BeMed i fondacija Princ Albert II od Monaka.

Preporučujemo za Vas