CZIP apeluje na lovce: Obračunajte se sa krivolovom

"Ova jedinka, iako lovna vrsta, odstreljena je tokom nelovnog dana i to na teritoriji stare solane, koja nije obuhvaćena lovnom osnovom odnosno na kojoj lov nije dozvoljen". saopšteno je iz CZIP-a
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2017. 09:42h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica saopštio je da je jutros tokom redovnog monitoringa krivolova na Ulcinjskoj solani, kada je evidentirano 69 pucnjeva iz pravca Zoganje, pronađena tek ubijena ženka patke gluvare (Anas platyrhynchos).

"Ova jedinka, iako lovna vrsta, odstreljena je tokom nelovnog dana i to na teritoriji stare solane, koja nije obuhvaćena lovnom osnovom odnosno na kojoj lov nije dozvoljen". saopšteno je iz CZIP-a.

CZIP apeluje na JP za uzgoj i zaštitu divljači, kao lokalnog lovačkog udruženja, osnovanog od strane Opštine Ulcinj, da se konačno obračunaju sa krivolovom na svojoj teritoriji.

"Pored činjenice da se na teritoriji Opštine Ulcinj krivolovi neradnim danima, kao i da se čaure pronalaze na teritoriji stare solane, takođe se u njenoj neposrednoj blizini koriste i nezakonita sredstva poput mamaca i vabilica, koje su proteklih mjeseci bile aktivne gotovo svake noći, a o čemu je JP redovno obavještavan", kazali su iz CZIP-a.

Galerija

Bonus video: