Mještani Ulice knjaza Danila u tološima poručili

Rok od mjesec za regulisanje gužvi

“Čekaćemo još mjesec, ukoliko ne bude pomaka, ulicu ćemo blokirati”, najavio je Boris Vratnica.

5481 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero

Mještani Ulice knjaza Danila u Tološima u Podgorici su najavili da će čekati još mjesec da nadležni regulišu saobraćaj i saniraju oštećenja na putu, a ukoliko ništa ne bude urađeno, blokiraće saobraćajnicu.

Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada dao je nalog preduzeću “Putevi” da obnovi signalizaciju kojom se zabranjuje tom dionicom prolaz teškim motornim vozilima.

“Čekaćemo još mjesec, ukoliko ne bude pomaka, ulicu ćemo blokirati”, najavio je Boris Vratnica.

Kako su “Vijesti” pisale, mještani Ulice knjaza Danila se žale da je put u katastrofalnom stanju zbog kamiona koji tu saobraćajnicu, dugu 1.900 metara, a koja spaja glavni put prema Marezi sa Nikšićkom magistralom, od kada se rekonstruiše put prema Danilovgradu, koriste kao alternativnu dionicu.

Mještani su zbog toga apelovali da se zabrani saobraćaj teretnim vozilima tom dionicom, kako bi se prije svega osiguralo bezbjedno kretanje i omogućio im se normalan život.

Iako su iz Glavnog grada “Vijestima” saopštii da je na raskrsnici Ulice knjaza Danila i Partizanskog puta postavljena saobraćajna signalizacija - znak sa dopunskom tablom kojom se zabranjuje saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila, ekipa Sekretarijata za saobraćaj je obilaskom terena utvrdila da signalizacije nema kada se sa Nikšićkog puta uključuje u Ulicu knjaza Danila.

“S tim u vezi, podsjećamo da su odredbama Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji glavnog grada propisane dionice (saobraćajnice) kojima je dozvoljen saobraćaj teških, teretnih i priključnih vozila i istom nisu obuhvaćene Ulica knjaza Danila i Ulica partizanski put, što podrazumijeva da ovim saobraćajnicama nije dozvoljeno kretanje navedenih prevoznih sredstava”, naveli su ranije iz Glavnog grada.

Oni su to odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su upoznati sa zahtjevom mještana Tološa, odnosno Ulice knjaza Danila, koji traže da se tom saobraćajnicom i Partizanskim putem zabrani da prolaze teška mehanizacija i da li li će nešto biti urađeno povodom toga.

“Krajem prošle godine preduzeće ‘Putevi’ izvelo je radove na izradi tamponskih bankina u Ulici knjaza Danila i izvršilo popunjavanje udarnih rupa”, dodali su iz Sekretarijata odgovarajući na pitanje da li će nešto biti urađeno povodom apela mještana Glavnom gradu da poprave put, zaustave saobraćaj i da gradonačelnik svojim autoritetom utiče da se poštuje zakon i saobraćaj preusmjeri dionicom, kojom treba.

Ulicom, istakli su, teško se mimoilaze i dva automobila, a sada kada kamioni prolazi često dođe do “zagušenja” saobraćaja, dešavaju se svađe, nedavno je došlo do udesa, saobraćajnica je oštećena od mehanizacije.