“Rotterdam” premijerno 4. avgusta

Brod vrijedan preko 480 miliona eura, već narednog dana krenuće na svoje prvo komercijalno putovanje - sedmodnevno krstarenje od Trsta do Ćivitavekje Italiji, sa posjetama Zadru u Hrvatskoj, Kotoru u Crnoj Gori, Krfu u Grčkoj, te lukama Taormina i Napulj u Italiji

4415 pregleda 0 komentar(a)
Foto: HAL
Foto: HAL

Iako će nautička seziona, prva u postpandemijskom periodu biti značajno slabija nego što je to bio slučaj sa rekordnom 2019. i Boku uploviti znatno manje kruzera, čast da bude jedna od luka na prvom putovanju novih brodova koje u brodogradilištima Italije naručuju kruzing kompanije imaće Kotor.

Grad će imati tu priliku da među prvima ugosti jedan potpuno novi megakruzer - brod “Rotterdam“ američko-holandske kompanije Holland America Line (HAL), čija se izgradnja i opremanje upravo privode kraju u brodogradilištu talijanske korporacije Fincantieri u Margheri pored Trsta.

Novi veliki HAL-ov kruzer će prvi put u Boku uploviti 4. avgusta. “Rotterdam“ pod komandom kapetana Vernera Timersa, upravo je završio drugu seriju probnih vožnji na sjevernom Jadranu i trenutno se na njemu obavljaju posljednje pripreme kako bi 30. jula bio zvanično uručen vlasniku.

Brod vrijedan preko 480 miliona eura, već narednog dana krenuće na svoje prvo komercijalno putovanje - sedmodnevno krstarenje od Trsta do Ćivitavekje Italiji, sa posjetama Zadru u Hrvatskoj, Kotoru u Crnoj Gori, Krfu u Grčkoj, te lukama Taormina i Napulj u Italiji.

Bonus video: