Velike gužve ispred Vojno-medicinskog centra: Bez maske i distance po Fajzer vakcinu

Građani koji su čekali u redu tvrde da su ih svega pet minuta posle početka vakcinacije obavijestili da više nema doza za opštu populaciju

26358 pregleda 174 reakcija 22 komentar(a)
Ispred VMC, Foto: Čitalac Reporter
Ispred VMC, Foto: Čitalac Reporter

Osmog dana masovne imunizacije u Crnoj Gori primjetne su manje gužve na punktovima u Podgorici, osim u Vojno-medicinskom centru, gdje od 15 sati počinje vakcinacija opšte populacije vakcinom Fajzer/Bajontek.

Za razliku od prethodne sedmice, redovi ispred Muzičkog centra gdje je u toku imunizacija vakcinama Sinofarm i AstraZeneka nisu bili dugi.

Građani koji su čekali u redu tvrde da su ih svega pet minuta posle početka vakcinacije obavijestili da više nema doza za opštu populaciju.

U Crnu Goru juče je stigao drugi kontingent Fajzer vakcina, ukupno 2.600 doza.

Pola od ukupne količine, ostavljeno je za revakcinaciju, a ostalih 1.200 su proslijeđene vakcinalnim punktovima širom zemlje, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Vakcine će, u malim, ograničenim količinama biti dostupne na svim vakcinalnim punktovima širom države, izuzimajući Podgoricu gdje će se imunizacija ovom vakcinom sprovoditi samo u Vojno medicinskom centru svakim radnim danom od 15 sati.

S obzirom na činjenicu da nije bilo potrebno zakazivanje opšte populacije za Fajzer vakcinu, ispred ovog punkta došlo je do gužve, kao i kršenja epidemioloških mjera protiv koronavirusa.

Dio građana ne nosi zaštitne maske niti vodi računa o fizičkoj distanci.

U Crnu Goru će, do kraja avgusta, svake sedmice stizati oko 2.000 Fajzer vakcina čiju je nabavku finansirala Evropska unija, i one su dodatak na već obezbijeđene doze iz Covax mehanizma.

Bonus video: