Situacija na Cetinju stabilna: Izuzetno visok vodostaj Rijeke Crnojevića

Saopšteno je da je veliki broj građana i institucija tokom proteklih sati zvao Službu zaštite i spašavanja Prijestonice zbog plavljenja podrumskih prostorija i intervencija na krovovima
59 pregleda 3 komentar(a)
kiša, automobil, Foto: Shutterstock
kiša, automobil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.12.2017. 06:25h

Situacija na Cetinju je stabilna nakon vremenskih nepogoda i obilnih padavina, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda na Cetinju je za 24 sata palo više od 350 litara kiše po metru kvadratnom, što, kako je ocijenjeno, predstavlja ekstremno veliku količinu padavina.

Saopšteno je da je veliki broj građana i institucija tokom proteklih sati zvao Službu zaštite i spašavanja Prijestonice zbog plavljenja podrumskih prostorija i intervencija na krovovima.

Njima je, navodi se, pomoć u vidu pumpi uputio i Direktorat za vanredne situacije.

Iz kabinet gradonačelnika su kazali da je dio grada bio bez srtuje zbog kvara u trafostanici 110/35 kw u koju je ušla voda, i da je probleme stvarala velika vlaga u trafostanicama.

„Stanje sa napajanjem električnom energijom je stabilizovano, dok je vodosnabdijevanje takođe uredno“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da zbog nevremena i nestanka struje juče nije bilo nastave u cetinjskim osnovnim i srednjim školama.

„U popodnevnim časovima voda se povukla i sa Donjeg Polja, a radovi na sanaciji Ponora biće nastavljeni nakon stabilizacije vremenskih prilika“, ističe se u saopštenju.

Vodostaj Rijeke Crnojevića, dodaje se, izuzetno je visok i prijetio je u jednom trenutku da se izlije na šetalište.

Kako je saopšteno, sve službe Prijestonice Cetinje biće u pripravnosti u slučaju potrebe daljih intervencija.

Bonus video: