"komunalna policija se povukla prje dolaska pripadnika UP"

Đurišići: Opet nam nasrću na imovinu, policija stala na našu stranu

To je prvi put da policija staje u zaštitu ovog građanina koji je u dosadašnjim sličnim situacijama na lokalitetu Jerevanske ulice redovno bio privođen nadležnom tužiocu ili Sudu za prekršaje.

6332 pregleda 70 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Porodica Đurišić je saopštila da su lokalne službe Glavnog grada ponovo zloupotrebljene od strane gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, u nezakonitom pokušaju da krše njihova imovinska prava u podgoričkom naselju Zabjelo.

"Ovoga puta ne na dijelu Jerevanske ulice, čiju naknadu zahtijevaju Đurišići, već na dijelu nepokretnosti koja gravitira ulici Buda Tomovića i koja je predmet postupka za povraćaj pred Komisijom Ministarstva finansija za povraćaj i obeštećenje. Ne dozvoljavam izvođenje radova koje je planirao Glavni grad, protivno stanju zvaničnih službenih podataka o nepokretnostima koje su predmet povraćaja", naveo je Vanja Đurišić. On je istakao da je gradonačelnik Vuković, juče oko podne, na tu lokaciju uputio više pripadnika komunalne policije kako bi primjenom sile obezbijedio izvođenje radova na tim nepokretnostima.

Međutim, kako je naveo, radi zaštite svojih ustavnih prava, pozvao je u zaštitu policiju, a komunalna policija se povukla sa lica mjesta prije dolaska pripadnika Uprave policije Crne Gore.

To je prvi put da policija staje u zaštitu ovog građanina koji je u dosadašnjim sličnim situacijama na lokalitetu Jerevanske ulice redovno bio privođen nadležnom tužiocu ili Sudu za prekršaje.

Punomoćnik Vanje Đurišića, Budislav Minić, kaže da se obratio pismom ministru Spajiću povodom očigledne opstrukcije postupka za povraćaj predmetne imovine iako je Komisija Ministarstva finansija u zakonitom postupku izvela sve neophodne dokaze, utvrdila sve bitne činjenice i ponovo donijela rješenje o povraćaju tih nepokretnosti porodici Đurišić.

"Međutim, tri službenice prethodne vlasti su se usudile da protivno pravu, činjenicama i dokazima stručnjaka za tu oblast, bahato spriječe povraćaj ne dajući ni jedan valjan razlog za to. U tome nalazim političko-partijsku vezu sa događajem na terenu, naveo je Minić.

Preporučujemo za Vas