Borovinić Bojović: Turisti iz Slovačke da ljetuju u CG, besplatno bolničko liječenje za goste koji obole od COVID-19

"Naši turistički poslenici su spremni i sa zadovoljstvom očekujemo goste, ali postoji doza opreza i da se konstantno pomno prati epidemiološka situacija", rekla je Borovinić Bojović

13594 pregleda 11 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je značajno bolja, broj oboljelih je u padu, a masovna vakcinacija se sprovodi u punom kapacitetu, tako da pozivamo turiste iz Slovačke da ljetuju u našoj zemlji, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na sastanku sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da se Borovinić Bojović zahvalila slovačkom ambasadoru na dosadašnjoj pomoći i podršci njegove zemlje u borbi protiv pandemije i upoznala ga da je Crna Gora obezbijedila besplatne PCR testove turistima, kojima je taj test potreban za povratak u matične zemlje, kao i da su hotelijeri 10 odsto svojih prostornih kapaciteta opremili za goste koji eventualno obole od COVID-19.

"Obezbijeđeno je i besplatno bolničko liječenje za sve kojima bude neohodan ovaj vid zdravstvenog tretmana. Naši turistički poslenici su spremni i sa zadovoljstvom očekujemo goste, ali postoji doza opreza i da se konstantno pomno prati epidemiološka situacija", istakla je Borovinić Bojović.

U saopštenju se navodi da je Gandel pohvalio napore i angažovanje zdravstvenog sistema, ističući da se Crna Gora odgovorno i odlučno bori sa pandemijom izazvanom virusom COVID-19, što je preporučuje kao sigurnu turistički destinaciju.

"Postoji veliko interesovanje građana Slovačke da ljetuju u Crnu Goru", rekao je Gandel i iskazao spremnost Slovačke da kroz donaciju obezbijedi određene količine PCR testova.

Iz Ministarstva zdravlja su kazali i da je na današnjem sastanku dogovoreno skoro potpisivanje memoranduma o saradnji između Ministarstva zdravlja Crne Gore i Ministarstva zdravlja Slovačke, u cilju unapređenja saradnje u oblasti zdravstva između dvije zemlje.

Bonus video: