"tokom prethodne noći gađan sa preko 110 raketa"

Spajić: Tel Aviv blokiran, do Parlamenta se nije moglo službenim autom, bilo je neizvjesno da li ću moći da otputujem

"Ono što sam uspio da vidim tokom prethodna dva dana u Tel Avivu su protesti desničara, blokiran grad, policija i vojska na sve strane, do Parlamenta nismo mogli proći čak ni službenim autom, morali smo pješke, probijajući se kroz narod koji je jurio na sve strane ne bi li se sklonili negdje“, rekao je Spajić

15855 pregleda 24 reakcija 22 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić boravio je u Izraelu prethodnih dana u vrijeme kada su u ovoj zemlji eskalirali sukobi između Izraelaca i Palestinaca.

Tokom prethodne noći Hamas je Tel Aviv gađao sa preko 100 raketa.

"U Tel Avivu sam boravio prethodna dva dana, i to se poklopilo sa tim strašnim napadima koje ste imali prilike da ispratite putem medija. Samo tokom prethodne noći oko 110 raketa išlo je na Tel Aviv, sirene za vazdušnu opasnost palile su se sedam puta, aerodrom je naravno bio zatvoren, tako da je zaista bilo neizvjesno da li će se aerodrom danas otvoriti i da li ću uopšte moći da napustim Tel Aviv i doputujem u Atinu“, rekao je Spajić za Nova.rs.

Aerodrom je jutros otvoren, pa su Spajić i delegacija uspjeli da otputuju u Atinu gdje će ministar u pratnji predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića prisustovati Delfi forumu.

„Hvala Bogu, aerodrom je jutros otvoren i bezbjedno sam napustio Izrael. Ono što sam uspio da vidim tokom prethodna dva dana u Tel Avivu su protesti desničara, blokiran grad, policija i vojska na sve strane, do Parlamenta nismo mogli proći čak ni službenim autom, morali smo pješke, probijajući se kroz narod koji je jurio na sve strane ne bi li se sklonili negdje“.

Iako se u Izraelu zatekao u najnezgodnijem trenutku, kaže da je posjeta bila „vrijedna i rizika i stresa“.

Spajić je istakao da je, iako su okolnosti bile vanredne i haotične, uspio da se sastane sa svakim ko išta znači u oblasti ekonomije Izraela.

"Uključujući aktuelnog ministra finansija, guvernera Banke Izraela, brojne investitore, i zadovoljan sam jer imam čvrsta obećanja za potencijalne investicije u Crnu Goru, tako da su prethodna dva dana zaista bila vrijedna i rizika i stresa kroz koji smo morali da prođemo", zaključio je Spajić.

Preporučujemo za Vas