Sekulović: Zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje velika snaga Crne Gore

“Multikonfesionalnost i multietničnost treba da budu naš pravac i u narednom periodu, kako bismo se suočili sa svim posljedicama koje je epidemija ostavila na naše društvo i državu i udruženi savladali nove izazove”

3128 pregleda 2 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot
Sergej Sekulović, Foto: Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović čestitao je Ramazanski Bajram reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

On je vjernicima poželio da praznik provedu u dobrom zdravlju u krugu porodice, prijatelja i komšija, i izrazio nadu da će Bajram biti podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih vjera i nacija.

“Neka simbolika koju nosi Bajram bude nešto što će ostati u nama i narednih dana i mjeseci. Ovo je prilika da se još jednom podsjetimo vječnih i neprolaznih vrijednosti kao što su suživot, humanost i tolerancija”, poručio je Sekulović.

Naglasio je da su prethodna godina ali i mjeseci "u kojima smo se borili protiv koronavirusa još jednom dokazali da su zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje velika snaga Crne Gore".

“Multikonfesionalnost i multietničnost treba da budu naš pravac i u narednom periodu, kako bismo se suočili sa svim posljedicama koje je epidemija ostavila na naše društvo i državu i udruženi savladali nove izazove”, kazao je Sekulović.

On je istakao da je danas više nego ikad potrebno da budemo jedni uz druge i razumijemo se.

“Još jednom, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime, čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ga provedete u zdravlju i istinskoj porodičnoj sreći i zadovoljstvu. Bajram šerif mubarek olsun”, zaključio je Sekulović.

Bonus video: