Klaster u beranskom naselju Riversajd: 25 zaraženih, izolovali su se

Naselje Riversajd ima preko trideset kuća, i u njemu živi oko 400 Roma i Egipćana koji su svojevremeno izbjegli sa Kosova

11331 pregleda 6 komentar(a)
Naselje Riversajd, Foto: Tufik Softić
Naselje Riversajd, Foto: Tufik Softić

Od oko devedeset oboljelih od novog koronavirusa, koliko ih trenutno ima u Beranama, njih čak dvadeset i pet je samo iz izbjegličkog naselja Riversajd, gdje žive Romi i Egipćani.

To je najveći klaster u ovom sjevernom gradu, ali iz epidemiološke službe beranskog Doma zdravlja ističu da situacija nije dramatična.

"Oni se ponašaju potpuno disciplinovano i svi koji su oboljeli, izolovali su se. Mi ih obilazimo i dostavljamo maske i higijensko dezinfekciona sredstva", rečeno je Vijestima iz ove službe.

Oni su kazali da naselje redovno obilazi komunalna policija i druge inspekcijske službe koje prate sprovođenje protivepidemioloških mjera.

Naselje Riversajd ima preko trideset kuća, i u njemu živi oko 400 Roma i Egipćana koji su svojevremeno izbjegli sa Kosova.

Od početka pojave epidemije, odnosno pandemije kovida-19 u ovom naselju je već bilo obolijevanja, ali je ovo do sada najveći broj oboljelih odjednom.

Bonus video: