zaključeno na sastanku ministarke zdravlja i rajzing rajnke

"Crna Gora uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju, izgledi za dolazak turista iz SAD značajno poboljšani"

"Želim da znate da smo se potrudili da svaki segment zdravstvene pripremljenosti od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen, što je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili", kazala je Borovinić Bojović

6113 pregleda 5 komentar(a)
Borovinić Bojović i Rajzing Rajnke, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović i Rajzing Rajnke, Foto: Ministarstvo zdravlja

Crnogorski zdravstveni sistem uspješno sprovodi masovnu vakcinaciju protiv kovid-19 infekcije, epidemiološki parametri pokazuju veoma povoljan trend, pa su izgledi za turističku sezonu i dolazak turista iz Sjedinjenih Američkih Država značajno poboljšani, zaključeno je tokom sastanka ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i američke ambasadorke u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je upoznala Rajnke sa svim detaljima epidemiološkog statusa u zemlji, načinu na koji se sprovodi vakcinacija, kao i uslovima koje je Crna Gora obezbijedila za dolazak turista.

''Veoma cijenimo interesovanje Vaših državljana da borave u našoj zemlji tokom turističke sezone. Želim da znate da smo se potrudili da svaki segment zdravstvene pripremljenosti od ulaska, preko boravka, pa do samog odlaska turista, bude precizno ispraćen, što je posebno sadržano u vodiču koji smo objavili i koji će svakako Vašoj ambasadi biti dostavljen'', kazala je ministarka ambasadorki.

Američka ambasadorka je, navode iz Ministarstva, pohvalila napore koje zdravstvene vlasti sprovode u cilju uspješnog i efikasnog suzbijanja epidemije, s posebnim akcentom na aktivnosti koje su u fokusu za pripremu predstojeće ljetnje sezone.

''Želim da Vas podsjetim da je 2019.godine Crnu Goru posjetilo oko 80 000 američkih državljana. Sve to što radite predstavlja ohrabrenje za nas i naše državljane da budu gosti u Vašoj prelijepoj zemlji '', poručila je Rajnke.

Tokom susreta posebno je potencirana uspješna saradnja dvije zemlje i pomoć i podrška koju američka ambasada u kontinuitetu pruža crnogorskom zdravstvenom sistemu.