"mnogi od građana će oboljeti i širiti zarazu koronavirusa"

DPS: Vlada nema autoritet, litije su šamar medicinskoj struci

"Posebno ako se ima u vidu da je vrh SPC postradao od ovog virusa, da je od posljedica ove bolesti umro patrijarh Irinej, da je živote izgubilo nekoliko vladika, i nebrojano sveštenika"

2061 pregleda 24 reakcija 23 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Vlada Crne Gore nema ni minimum autoriteta, a litije su šamar medicinskoj struci, tvrdi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

"Jučerašnja litija u Nikšiću u kojoj su koračale hiljade ljudi, bez upozorenja i reakcije nadležnih na kršenje epidemioloških mjera, šamar je medicinskoj struci koja se godinu i po dana bori nadljudskim naporima da spasi žrtve koronavirusa", tvrde iz DPS.

Oni smatraju da je neshvatljivo da SPC nije našla neki način koji je primjeren specifičnim okolnostima kako bi obilježila ovaj dan.

"Posebno ako se ima u vidu da je vrh SPC postradao od ovog virusa, da je od posljedica ove bolesti umro patrijarh Irinej, da je živote izgubilo nekoliko vladika, i nebrojano sveštenika. Javnost zna da je organizator i inicijator ovog crkvenog događaja, Vladika Joanikije, preležao virus, da je primio vakcinu i da mu to pruža dovoljnu zaštitu", kazali su iz DPS..

Iz DPS navode da smatraju da će mnogi građani sigurno oboljeti od koronavirusa i salje širiti zarazu.

"Pored toga što je vladika Joanikije rekao da niko "nije lud da zabrani vjernicima pristup ćivotu tog pravoslavnog sveca", postavlja se opravdano pitanje, vrijedi li bar 1 ljudski život onoga što se juče dešavalo na ulicama Nikšića?!", navodi se u saopštenju.

"Nažalost, i jučerašnji događaj pokazuje da Vlada Crne Gore nema ni minimum autoriteta. Očigledno da je apel ministarke zdravlja, bio neiskren i formalan. Nijesmo čuli njenu reakciju nakon jučerašnjih događaja niti bilo kakav stav nadležnih", kazali su.

Iz DPS su zaključili da je najgore od svega, što je "autoritet onoga ko je postavio na tu funkciju, za nju primaran i svakako važniji nego javno zdravlje građana".