"razmotreni referati za izbor u akademska zvanja"

UCG: Dodatni "korona" ispitni rok od 9. do 16. jula

"Iz UCG su rekli da su usvojeni predlozi planova organizacije nastave na svih 19 organizacionih jedinica Univerziteta za ovu studijsku godinu"

2994 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je izmjene Akademskog kalendara za ovu studijsku godinu kojima je predviđen dodatni „korona“ ispitni rok od 9. do 16. jula, saopšteno je iz UCG.

Kako se navodi, na sjednici Senata, kojom je predsjedavao vršilac dužnosti rektora Vladimir Božović, usvojeni su elaborati o opravdanosti osnivanja master primijenjenih studijskih programa Fizioterapija i Zdravstvena njega na Medicinskom fakultetu.

“Razmotreni su referati za izbor u akademska zvanja za oblasti Slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti, Tehnologija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i Zaštita bilja na Biotehničkom fakultetu, Primijenjena matematika i programiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF)”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su razmotreni i referati za izbor u akademska zvanja za oblasti Dijagnostička grupa kliničkih medicinskih predmeta i Farmaceutska tehnologija i kozmetologija i Biofarmacija sa farmakokinetikom na Medicinskom fakultetu, kao i za oblast Socijalno i radno pravo na Fakultetu političkih nauka.

Iz UCG su kazali da su imenovane komisije za pisanje recenzija za oblast Opšta grupa bioloških predmeta i Ekologija na PMF i za praćenje inauguracionog predavanja kandidata za oblast Mašinski elementi i konstruisanje mašine na Mašinskom fakultetu.

Na sjednici su usvojeni predlozi organizacionih jedinica u cilju realizacije postupka za sticanje akademskog naziva doktora nauka za 13 kandidata na PMF-u, Medicinskom, Elektrotehničkom i Filološkom fakultetu.

Usvojeni prijedlozi, kako je pojašnjeno, tiču se imenovanja mentora, ocjena podobnosti doktorske teze i kandidata, imenovanja komisija, utvrđivanja ispunjenosti uslova i razmatranja izvještaja komisije za ocjenu doktorske disertacije.

Iz UCG su rekli da su usvojeni predlozi planova organizacije nastave na svih 19 organizacionih jedinica Univerziteta za ovu studijsku godinu.

Preporučujemo za Vas