Policija: Djeca skinula crkvenu zastavu, sveštenik neće podnositi prijavu

Nadležni državni tužilac se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela

20862 pregleda 122 reakcija 40 komentar(a)
Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Vranju, Foto: mitropolija.com
Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Vranju, Foto: mitropolija.com
Ažurirano: 13.05.2021. 17:58h

Četvoro maloljetnika starosti između 10 i 12 godina skinulo je crkvenu zastavu sa crkve Svetog Vasilija Ostroškog u naselju Vranj, u Opštini Tuzi, saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da je crkvena zastava pronađena i vraćena svešteniku te crkve, a da su od njega i jednog očevica događaja prikupljena obavještenja.

"Sveštenik nije želio da podnosi prijavu, ali policija će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima od djece prikupiti obavještenja u cilju utvrđivanja prekršajne odgovornosti", naveli su iz policije.

Nadležni državni tužilac se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Crkvena opština zetska saopštila je ranije da su, prema dotadašnjim informacijama, maloljetne osobe pričinile manju materijalnu štetu na crkvi.

Poručili su da osuđuju takvo postupanje, kao i da nadležni paroh u Parohiji vranjsko-mataguškoj, jerej Zlatko Vasić, već radi na rješavanju pomenutog problema.

Iz Crkvene opštine zetske naglasili su da Crkva "ne stoji niti daje blagoslov" za javno okupljanje koje je najavljeno za danas u 17 časova u Vranju.

"Koristimo priliku da posebno podsjetimo da je Sveti Vasilije Ostroški, kome je i posvećen ovaj Hram, bio miritelj zavađene braće i spona ljubavi među svim narodima i nacijama kome su priticali ljudi iz svih vjera i nacija za pomoć i blagoslov, pa neka tako bude i ovoga puta. Neka bi Gospod dao molitvama Sv. Vasilija Ostroškog da ovaj Hram umnoži ljubav i ujedini ljude u ljubavi prema Bogu", zaključili su iz Crkvene opštine zetske u saopštenju.

Bonus video: