"saradnja u kontinutetu dobra i snažna na operativnom i strateškom nivou"

Britanska ambasada donirala Upravi policije dva putnička vozila i opremu vrijednu 70 hiljada eura

Medoks je kazala da je sastanak sa Brđaninom bio važan, a da njihova saradnja sa crnogorskom policijom i carinom u suzbijanju teškog i organizovanog kriminala je široka i donosi korist objema zemljama

4986 pregleda 6 komentar(a)
Brđanin i Medoks, Foto: Britanska ambasada Podgorica
Brđanin i Medoks, Foto: Britanska ambasada Podgorica

Kroz svoju programsku podršku, ambasada Velike Britanije u Podgorici obezbijedila je dva putnička motorna vozila, vrijednu računarsku i taktičku opremu koja će poboljšati efikasnost i unaprijediti metodologiju rada podgoričkog Centra bezbjednosti u cilju postizanja snažnijeg odgovora na bezbjednosne izazove, saopšteno je iz ove ambasade.

Britanska ambasadorka Karen Medoks i v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin su razgovarali danas o nastavku saradnje policije Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u borbi protiv organizovanog kriminala koji ugrožava bezbjednost građana.

Povod sastanka je bilo uručenje donacija Britanske ambasade u vrijednosti od skoro 70 hiljada eura, kojom se, kako su naveli u saopštenju, jačaju kapaciteti odsjeka u Upravi policije Crne Gore i podgoričkog Centra bezbjednosti sa ciljem modernizacije, opremanja i snaženja crnogorske policije i potvrđuje partnerski odnos britanske Vlade sa crnogorskom Upravom policije.

Oni su nakon sastanka obišli i novu adaptiranu kancelariju u Centru bezbjednosti gdje će se raditi sa maloljetnim licima, koja su prepoznata kao ranjiva kategorija društva.

Adaptirana kancelarija
Adaptirana kancelarijafoto: Britanska ambasada Podgorica

Ova adaptirana kancelarija ima za cilj da u zajedničkoj inicijativi doprinese zaštiti djece od prestupnika, unaprijedi kapacitete pružalaca pomoći u oblasti prava djeteta, prevenciju ponovnog činjenja istih ili sličnih krivičnih djela.

Medoks je kazala da je sastanak sa Brđaninom bio važan, a da njihova saradnja sa crnogorskom policijom i carinom u suzbijanju teškog i organizovanog kriminala je široka i donosi korist objema zemljama.

"Sarađujemo u različitim oblastima, uključujući borbu protiv međunarodne trgovine drogom, protiv organizovanog imigracionog kriminala, finansijskog kriminala, šverca cigareta, seksualnog zlostavljanja i eksploatacije djece. Danas sam sa zadovoljstvom posjetila kancelariju za rad sa djecom u Centru bezbjednosti, čija je adaptacija finansirana donacijom Britanske ambasade", saopštila je ona.

Brđanin smatra da je saradnja između Uprave policije i Britanske ambasade u kontinutetu dobra i snažna na operativnom i na strateškom nivou.

"Uvjeren sam da će povjerenje koje Uprava policije uživa od ovog međunarodnog partnera u narednom periodu kroz podršku operativnim strukturama policije dati dodatni podsticaj crnogorskoj policiji na suzbijanju svih oblika kriminala", kazao je on.