Mitrović: Nelegalni objekat nije moje porodice, vlasnik je moj sin

Kazao da je objekat sagrađen prije 20,30 godina, kada područje nije bilo urbanizovano

52917 pregleda 1700 reakcija 255 komentar(a)
Mitrović, Foto: Printscreen YouTube
Mitrović, Foto: Printscreen YouTube

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović potvrdio je gostujući u u emisiji "Načisto" da je njegov sin vlasnik nelegalnog objekta u Budvi.

Tvrdnje da taj objekat pripada ministru početkom februara iznio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Ivanović.

Mitrović je na pitanje novinara da li je tačno da je vlasnik nelegalnog objekta u Budvi dao negativan odgovor.

“Nije tačno, ja nijesam vlasnik tog objekta”, rekao je Mitrović, nakon čega je uslijedilo pitanje da li je vlasnik neko od članova njegove porodice.

“Nije od moje porodice…Vlasnik je sin, koji je posebno domaćinstvo, živi u Budvi. Stanovnik je Budve”, odgovorio je Mitrović.

Ministar je kazao da se taj objekat nalazi u selu Komoševina.

"Jedan dio tog objekta sagrađen je prije 20, 30 godina, u periodu kada taj prostor, pošto je udaljen od grada, seosko područje, nije bio urbanizovan", rekao je Mitrović.

Mitrović je potvrdio i da nije bio samo projektant već i suosnivač u firmi koja se bavila malim hidroelektranama.

Međutim, ističe da u poslednjih deset godina nije uradio nijedan projekat za male hidroelektrane, iako je, kako tvrdi imao mnogo ponuda.

Resorni ministar je pojasnio i da su mu prihvatljivi projekti malih hidroelektrana koji se rade u evropskim zemljama I podrazumijevaju konstantno zadržavanje nivoa vode u akumulaciji, dok protočne modele koji su implementirani u Crnoj Gori, smatra pogubnim.

Bonus video: