Bošković: Voda iz gradskog vodovoda na Žabljaku ispravna za piće

"Sanitarni inspektor dr Olivera Lučić Miler juče nas je zvanično obavijestila da je „voda gradskog vodovoda u Žabljaku higijenski ispravna i može se koristiti za piće“. Radi se o vanrednom uzorkovanju. Zadnji nalaz redovnog uzorkovanja od 14. novembra takođe pokazuje higijensku ispravnost", prezentira Bošković navode iz dopisa sanitarnog inspektora
452 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Bošković, Foto: Obrad Pješivac
Radovan Bošković, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 30.11.2017. 13:55h

Izvršni direktor u DOO „Komunalno i vodovod Žabljak“ iz Žabljaka Radovan Bošković tvrdi da se potrošačima vode sa glavnog gradskog vodovoda isporučuju apsolutno ispravna voda za piće. To je juče potkrijepio velikim brojem hronološki izdatih nalaza laboratorije Instituta za javno zdravlje.

Bošković nije demantovao oklonost da je 23. novembra iz slavina pojedinih potrošača izvjesno vrijeme potekla zamućena voda.

"Do toga je došlo prilikom ispiranja glavnog bazena a uzrok je akumulirani talog nastao zbog neredovnog čišćenja bazena i drugih okolnosti koje nijesmo mogli predvidjeti niti spriječiti", kaže Bošković i naglašava da je to primijećeno kratko u pojedinim djelovima grada.

Bošković dodaje da su već sjutradan uzeti uzorci vode i dostavljeni Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji Uprave ua inspekcijske poslove.

"Sanitarni inspektor dr Olivera Lučić Miler juče nas je zvanično obavijestila da je „voda gradskog vodovoda u Žabljaku higijenski ispravna i može se koristiti za piće“. Radi se o vanrednom uzorkovanju. Zadnji nalaz redovnog uzorkovanja od 14. novembra takođe pokazuje higijensku ispravnost", prezentira Bošković navode iz dopisa sanitarnog inspektora.

Zahvaljujući obilnim padavinama vodosnadbijevanje na Žabljaku već duže vrijeme je stabilno.

"Povoljna hidrološka situacija omogućila je da se sabirni bazen puni gravitaciono sa vodoizvorišta. Nema nikakve potrebe za aktiviranjem reni bunara pa su ne troši električna energija zbog rada pumpi.One će se aktivirati tek u slučaju sušnog vremena i smanjenja dotoka sa izvorišta Oko. Ipak, problema tehničke prirode ima zbog dotrajalog vodovoda. Za nešto više od dva mjeseca, koliko sam u ovom preduzeću, otklonjeno je oko 100 kvarova", kaže Bošković.

On se osvrnuo na nastupajuću zimsku sezonu i obaveze na održavanju ulica, javnih površina i lokalnih puteva. Kaže da je raspoloživa mehanizacija pripremljena za djelovanje.

"Sa Opštinom je postignut dogovor o njihovim materijalnim obavezama. Mi ćemo nastojati da nezadovoljstva bude što manje ali prioriteti se moraju poštovati", kazao je Radovan Bošković.

Bonus video: