novo softversko rješenje "u skladu sa najsavremenijim trendovima"

Novi portal Vlade od ponedjeljka

Zbog pokretanja novog portala gov.me i prelaska na novu platformu, portal Vlade, kao i portali ministarstava neće biti dostupni u periodu od 14 - 17. maja

3847 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novi portal Vlade biće u funkciji od ponedjeljka, 17. maja, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Kazali su da, zbog pokretanja novog portala gov.me i prelaska na novu platformu, portal Vlade, kao i portali ministarstava neće biti dostupni u periodu od 14 - 17. maja (od petka popodne i tokom dana vikenda).

Istakli su da je novo softversko rješenje portala Vlade urađeno u skladu sa najsavremenijim trendovima u oblasti internet prezentacija vladinih institucija u svijetu, navodeći primjer Velike Britanije, Evropske unije...

Iz Ministarstva su kazali da portal predstavlja glavni komunikacioni kanal Vlade i ministarstava, te da će pružiti potpuno novo vizuelno i korisničko iskustvo i omogućiti unicifirani onlajn nastup organa državne uprave.

"Novi portal Vlade građane stavlja u prvi plan i cijela struktura organizovana je oko životnih oblasti, a ne oko organizacione strukture samih institucija, pa su svi sadržaji kreirani imajući u vidu potrebe građana i privrede", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da će novo rješenje omogućiti bržu i lakšu pretragu sadržaja, kao i direktnu komunikaciju sa Vladom i ministarstvima. "Obezbijeđena je puna primjena standarda pristupačnosti preporučena Zakonom o elektronskoj upravi, a po prvi put u Crnoj Gori i mogućnost čitanja sadržaja."

Iz Ministarstva su zahvalili svim korisnicima na razumijevanju i poručili da se raduju svim povratnim informacijama u narednom periodu, koje će pomoći u unaprjeđenju novog Vladinog portala.

Preporučujemo za Vas