Filozofski i Učiteljski fakultet potpisali sporazum o saradnji

Dr Vera Radović, vanredni profesor didaktike, sa Učiteljskog fakulteta, kazala je da potpisani sporazum otvara mogućnost da pomenute visokoobrazovne institucije ostvare različite vidove saradnje – od zajedničkih projekata, do mobilnosti nastavnika i suorganizacije međunarodnih skupova
333 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje sporazuma Filozofski fakulter, Učiteljski, Foto: Svetlana Mandić
Potpisivanje sporazuma Filozofski fakulter, Učiteljski, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.11.2017. 12:38h

Dugogodišnja saradnja između Filozofskog fakultet iz Nikšića i Učiteljskog iz Beograda ozvaničena je potpisivanjem sporazuma. Prema riječima dekana Filozofskog fakulteta, prof. dr Gorana Barovića, potpisani ugovor je jedan od mnogobrojnih koji je potpisan sa fakultetima sa kojima već imaju ostvarenu saradnju.

"Ovo je samo formalizovanje naše dugogodišnje saradnje. Imamo profesora koji su na Učiteljskom fakultetu stekli doktorske disertacije, a naše kolege već godinama učestvuju na velikom međunarodnom skupu koji fakultet u Beogradu organizuje, a od narednog naučnog skupa bićemo suorganizatori istog", kazao je Barović.

Riječ je o međunarodnom skupu na kome učestvuje devet zemalja iz regiona.

Dr Vera Radović, vanredni profesor didaktike, sa Učiteljskog fakulteta, kazala je da potpisani sporazum otvara mogućnost da pomenute visokoobrazovne institucije ostvare različite vidove saradnje – od zajedničkih projekata, do mobilnosti nastavnika i suorganizacije međunarodnih skupova.

"To je ono što je neophodno svima nama na ovim prostorima, i za napredovanje nastavnicima, kao i za same ustanove. Uvijek je bilo saradje između ova dva fakulteta, a neki od profesora sa Filozofskog fakulteta su članovi uredništva našeg naučnog časopisa", kazala je Radović.

Bonus video: