Miranovićeva nije prijavila hiljade eura prihoda

U odluci koju potpisuje direktorica Agencije Jelena Perović, navodi se da ona nije prijavila oko 460 eura prihoda, supruga Momčila Miranovića od 10.465, sina Luke Miranovića od nepunih 500 i ćerke Ivane Miranović od 515 eura. Takođe, da, između ostalog, nije prijavljen stambeni prostor od 57 metara kvadratnih koji se vodi na ćerku, a u vlasništvu sina stambene prostore od 135 i od 170, kao i više hiljada metara kvadratnih zemljišta

24529 pregleda 355 reakcija 42 komentar(a)
Foto: SAVO PRELEVIC
Foto: SAVO PRELEVIC

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je bivša pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović prekršila Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavila tačne svoje i prihode i imovinu članova porodice.

U odluci koju potpisuje direktorica Agencije Jelena Perović, navodi se da ona nije prijavila oko 460 eura prihoda, supruga Momčila Miranovića od 10.465, sina Luke Miranovića od nepunih 500 i ćerke Ivane Miranović od 515 eura. Takođe, da, između ostalog, nije prijavljen stambeni prostor od 57 metara kvadratnih koji se vodi na ćerku, a u vlasništvu sina stambene prostore od 135 i od 170, kao i više hiljada metara kvadratnih zemljišta.

Miranovićeva je, između ostalog, Agenciji kazala da je u tom periodu osim mjesta pomoćnika ministra bila i članica Nacionalnog koordinacionog tijela i šefica Operativnog štaba za suzbinanje pandemije koronavirusa, što je uticalo da se sa manjom pažnjom odnese prema preciznosti dostavljenih podataka. Dodala je da je prijavila veliki broj nepokretnosti sa visokim stepenom tačnosti, što je “ne kandiduje za nekog ko ima razloga da bilo što skriva”.

Agencija je utvrdila i da je sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Opštine Rožaje Ismet Hadžić prekršio zakon jer nije prijavio 4.650 eura po osnovu članstva u Komisiji za procjenu zemljišta.

Hadžić je kazao da “nije postojala namjera ugrožavanja javnog interesa, kao i da je prihod po osnovu članstva u komisijama nije smatrao stalnim, pa ga je zbog toga i nenamjerno propustio da prikaže u izvještaju”. On je, takođe, istakao da je Agenciji u zakonskom roku dostavio dopunu kartona gdje je prijavio prihod od Komisije i predložio da se obustavi postupak.

Agencija je takođe utvrdila da je zamjenik člana Opštinske izborne komisije u Kolašinu Matija Bulatović prekršio Zakon jer nije u roku od 30 dana od stupanja na funkciju dostavio imovinski karton.

Bulatović je kazao da je propust napravljen jer nije bio upoznat sa tačnim datumom postavljanja na funkciju “zbog greške službe koja mu nije dostavila rješenje o imenovanju”. Na kraju je istakao da zbog toga ne može snositi posljedice kao i da u njegovim radnjama nema elemenata za vođenje postupka i da isti treba obustaviti.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u roku od 30 dana od dana imenovanja dostavi Agenciji imovinski karton. Novčana kazna od 500 do 2.000 eura zaprijećena je za javne funkcionere koji to ne urade u zakonskom roku.

Bonus video: